Ακόμα ένα ηλεκτρικό «φωτιά» - Δύναμη 1.000 PS και 0-100 km/h σε 2 sec! (photos)


Το ηλεκτρικό Mullen Five RS έρχεται και βάζει στο «μάτι» την Tesla και τη Lucid.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Mullen - Mo Satarzadeh
  • 14/1/2024

Η Mullen Automotive αποκάλυψε το νέο σπορ αμιγώς ηλεκτρικό SUV, κατά τη διάρκεια της έκθεσης τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας. Πρόκειται για το Mullen Five RS, ένα ηλεκτρικό crossover που υπόσχεται εξωπραγματικές επιδόσεις, με ισχύ άνω των 1.000 PS, και το 0-100 km/h να έρχεται σε λιγότερο από 2,0 sec.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ιδρύθηκε το 2014, ως συνένωση της Coda Motor Cars και της Mullen Motors. Η Coda, μάλιστα, ήταν, μαζί με την Tesla, οι πρώτες εταιρείες με αμιγώς εξηλεκτρισμένο τιμοκατάλογο στις ΗΠΑ.

Το Five RS είναι η «ακραία» έκδοση του Five SUV της Mullen, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το 2021. Το EV φέρει μία μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 100 kWh, η οποία τροφοδοτεί δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστινό κι έναν στον πίσω άξονα, προσφέροντας τετρακίνηση και ισχύ που ξεπερνά τα 1.000 PS και 1.152 Nm ροπής.

Το σύστημα συνοδεύεται από ένα σειριακό κιβώτιο με δύο σχέσεις, με τη Mullen να υποστηρίζει ότι τα 0-100 km/h γίνονται σε λιγότερο από 2 sec κι η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 322 km/h. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, η αυτονομία θα κυμαίνεται στα 480 km ανά φόρτιση.

Ο σχεδιασμός φαίνεται να έχει εμπνευστεί από μοντέλα της Lamborghini, της McLaren και της BMW, με το εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Οι τροχοί έχουν διάμετρο είτε 21 είτε 22 ίντσες, ανάλογα με την επιλογή του κάθε οδηγού, ενώ συνοδεύονται από φρένα Brembo κι ελαστικά υψηλών επιδόσεων.

Περνώντας στην καμπίνα, η Mullen έχει τοποθετήσει μία οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα για τον χειρισμό του συστήματος infotainment, μία στη μεριά του συνοδηγού, αλλά κι έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι. Το ύφασμα Alcantara και το ανθρακόνημα κυριαρχούν, ενώ τα καθίσματα διαθέτουν εξαερισμό, θέρμανση και λειτουργία μασάζ.

Οι προπαραγγελίες για το Mullen Five RS έχουν ήδη ξεκινήσει, όμως η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το νέο της μοντέλο. Οι επίδοξοι αγοραστές καλούνται να υποβάλουν μία προκαταβολή 500 δολαρίων, προκειμένου να κάνουν κράτηση, με την παραγωγή να ξεκινά εντός του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Xiaomi SU7: Αποκάλυψη για το EV που... βάζει στο μάτι την Porsche Taycan (photos)

Η Rimac ετοιμάζει EV που δε θα έχει μπαταρία, αλλά θα χρησιμοποιεί... υγρά καύσιμα!

Κόντρα πανίσχυρων EV: Lucid Air Performance εναντίον Porsche Taycan Turbo S (video)