VW Touareg: Νέες φωτογραφίες από τις τελικές δοκιμές


Το νέο VW Touareg ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για την πρώτη επίσημη παρουσίασή του στην έκθεση του Πεκίνου.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ
  • 3/3/2018

Το ραντεβού για την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου VW Τouareg έχει δοθεί για τις 23 Μαρτίου, όχι σε κάποια έκθεση της Ευρώπης,αλλά στην Κίνα, δείχνοντας με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο την σημασία που δίνει η εταιρία στην εξάπλωσή της στην τεράστια ασιατική αγορά.

Το σχεδόν 5 μέτρων νέο Touareg θα βασίζεται στο πλαίσιο MLB που χρησιμοποιούν ήδη στο Audi Q7, Porsche Cayenne, Βentley Bentayga και Lamborghini Urus. Χάρη σ' αυτό το πλαίσιο διατηρείται το βάρος χαμηλά, ενώ οι χώροι για τους επιβάτες και των αποσκευών είναι ιδιαίτερα μεγάλοι. 

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί εξ αρχής για την υιοθέτηση ενός υβριδικού συστήματος, που στην συγκεκριμένη περίπτωση θα περιλαμβάνει έναν κινητήρα τούρμπο βενζίνης 252 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 100kW, με την συνδυαστική απόδοση να φθάνει στα 381 άλογα και την αυτονομία σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία τα 50 χιλιόμετρα.

Στην γκάμα του μοντέλου θα υπάρχει ο diesel V6 των 3 λίτρων με περίπου 270 άλογα και το ίδιου κυβισμού μοτέρ βενζίνης με 340 άλογα. Την κορυφαία έκδοση θα εξοπλίζει ένας κινητήρας V8, ενώ δεν υπάρχει προς το παρόν ένδειξη αν θα υπάρξει κάποια εισαγωγική έκδοση με τετρακύλινδρο κινητήρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σαλόνι του Touareg, με μία μεγάλη οθόνη 15 ιντσών να δεσπόζει στο κέντρο της κονσόλας. Η τεράστια αυτή οθόνη που θα έχει κλίση προς τον οδηγό, είναι μία από τις μεγαλύτερες σε μοντέλο παραγωγής, και συνδυαζεται με έναν επίσης ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 12 ιντσών. Το νέο σύστημα infotainment θα ονομάζεται Innovision Cockpit θα είναι ένα ενιαίο σύνολο και θα εξοπλίσει και άλλα κορυφαία μοντέλα της εταιρίας.