Volvo XC50: Έρχεται κουπέ έκδοση του XC40;


Μετά την θερμή υποδοχή των ΧC40 και του νέου V60, η όρεξη της Volvo έχει ανοίξει για ένα κουπέ SUV στα πρότυπα της Χ2
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ,, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/2/2018

Καθώς η Volvo επεκτείνει διαρκώς την γκάμα της, φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλα κενά να καλύψει, ιδίως στην κατηγορία των SUV. Βλέποντας την BMW να έχει ήδη παρουσιάσει την Χ2, η Volvo σκέφτεται να παρουσιάσει ένα κουπέ SUV ανάμεσα στα ΧC40 και ΧC60, με πιθανή ονομασία XC50.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το XC50 δεν θα εμφανιστεί πριν το 2020, αν όντως η εταιρία αποφασίσει να προχωρήσει στην παραγωγή του. Όπως όλα τα Volvo που θα παρουσιάζονται από εδώ και πέρα θα έχουν κάποιας μορφής ηλεκτρική έκδοση ή υβριδική. 

Ο αντιπρόεδρος της Volvo για την Ευρώπη Lex Kerssemakers δηλώνει ότι καλύπτουν ήδη μεγάλο μέρος της αγοράς των SUV και προς το παρόν δεν έχουν κάποιο σχέδιο για ένα τέτοιο μοντέλο. Όμως τα πράγματα δείχνουν κάτι άλλο, καθώς ήδη η Volvo "έκλεισε" για λογαριασμό της το όνομα XC50, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν σκέψεις για ένα τέτοιο μοντέλο. 

Πάντως πριν το XC50 η εταιρία έχει να ετοιμάσει το πολύ σημαντικό νέο S60, ενώ αργότερα σίγουρα θα ακολουθήσει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο μέσα στο 2019, και ίσως και ένα μικρότερο V40.