To Spice-X είναι ένα νέο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό


Με μικρές εξωτερικές διαστάσεις και καμπίνα που παραπέμπει σε μαχητικό τζετ το ηλεκτρικό Spice-X φιλοδοξεί να τρέξει σε πίστες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/8/2018

Τα ηλεκτρικά μοντέλα εμφανίζονται τα ένα μετά το άλλο. Φυσικά είναι αμφίβολο ποια από αυτά θα ξεπεράσουν το στάδιο της ιδέας και του virtual πρωτότυπου και θα πατήσουν πραγματικά σε δρόμο. Το ιταλικό Spice-X πάντως θέλει να πατήσει σε πίστες, μιας και πέρα από ηλεκτρικό είναι και αγωνιστικό. Με εντυπωσιακή εμφάνιση, που χάρη στην καμπίνα με τα φυμέ κρύσταλλα που είναι μετατοπισμένη προς τα μπροστά θυμίζει λίγο και μαχητικό τζετ. Και στο ότι ανοίγει προς τα εμπρός, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί το εσωτερικό του.

Χαρακτηριστικές είναι οι πολύ μικρές εξωτερικές διαστάσεις του Spice-X, μιας και το μήκος του είναι μόλις 3,83 m, ενώ και το πλάτος δεν ξεπερνά τα 170 cm. Πρόκειται πραγματικά για ασυνήθιστη επιλογή, ενώ οι σχεδιαστές τους τη δικαιολογούν λέγοντας πως με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ευκολία οδήγησης στις πίστες, μιας και ο οδηγός του θα μπορεί να το τοποθετήσει πιο εύκολα, έτσι ώστε να βολεύεται καλύτερα.

Ταυτόχρονα ένα άλλο πλεονέκτημα των μικρών εξωτερικών διαστάσεων είναι ότι διευκολύνεται και η μεταφορά από πίστα σε πίστα, είτε με τρέιλερ είτε με βαν. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία ούτε για τον ηλεκτροκινητήρα του Spice-X και την απόδοσή του ούτε και για τις μπαταρίες του.