Το Polestar 2 θα έχει ως στόχο το Tesla Model 3


Το σουηδικό σήμα της Volvo ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο ευρείας παραγωγής που θα παρουσιαστεί του χρόνου και θα έχει αυτονομία έως 400 άλογα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/7/2018

Προς το παρόν η Polestar έχει καταφέρει να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον με το πρώτο της ηλεκτροϋβριδικό coupe αλλά σύντομα θα τραβήξει ξανά τα φώτα της δημοσιότητας με το δεύτερο που θα είναι καθαρά ηλεκτρικό. Σύμφωνα με τις πρώτες μας πληροφορίες το Polestar 2 θα αποδίδει περίπου 400 PS και θα έχει μία αυτονομία κοντά στα 500 km. Από πλευράς τιμής θα κοστίζει περίπου 40.000-60.000€.

Το Polestar 2 αναμένεται να έχει αρκετές ομοιότητες με το 40.2 Concept και να έχει μία crossover άποψη με τετράθυρο αμάξωμα για μεγαλύτερη πρακτικότητα. Πάντως, τα σχέδια για τους Σουηδούς δεν σταματούν εκεί αφού ένα χρόνο αργότερα σχεδιάζουν να λανσάρουν και ένα μεγαλύτερο μοντέλο.

To Polestar 3 θα είναι ένα SUV, επίσης ηλεκτρικό, και θα έχει ως στόχο κυρίως την αγορά της Κίνας. Σύμφωνα με την Volvo η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2017 ήταν στα 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και μέχρι το 2025 αναμένεται να φτάσει στα 29 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο.