Το Opel Mokka X θα συνεχίσει με νέα γενιά μοντέλου


Ο φωτογραφικός φακός των παπαράτσι έχει ήδη συλλάβει με βαρύ καμουφλάζ να δοκιμάζεται στα βόρεια της Ευρώπης η επόμενη γενιά Mokka που θα βασίζεται σε πλατφόρμα του ομίλου PSA.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/3/2018

Οι πρώτες πληροφορίες για το νέο Mokka X αναφέρουν πως θα το δούμε μέσα στο 2019 και πως από πλευράς διαστάσεων θα είναι λίγο μεγαλύτερο. Θα βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα EMP1 του ομίλου PSA και θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το νέο Peugeot 2008 που θα δούμε επίσης του χρόνου. Σχεδιαστικά θα υιοθετηθεί η πιο σοβαρότυπη αισθητική του μεγαλύτερου Grandland-X, ενώ μένει να δούμε που θα τοποθετείται σε σχέση με το Crossland-X.

Πιθανότατα το νέο Mokka X θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στην Γερμανία και στην γραμμή παραγωγής στο Eisenach. Τα μηχανικά μέρη και οι κινητήρες θα προέρχονται από τον γαλλικό όμιλο. Έτσι, στην βάση των εκδόσεων βενζίνης θα υπάρχουν οι τρικύλινδρες των 1.200 cc και οι diesel θα ξεκινούν από τα 1.600 cc με τους δίλιτρους να βρίσκονται ψηλότερα. Το εσωτερικό όπως και τα διάφορα συστήματα υποβοήθησης θα προέρχονται από τα Grandland-Χ και Crossland-X.