Το Nissan Leaf κυριαρχεί στις πωλήσεις στην Ευρώπη μέσα στο 2018


Ένα χρόνο μετά την έναρξη των πωλήσεων του Leaf στην Ευρώπη και ήδη το ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan είναι πρώτο σε πωλήσεις ανάμεσα στα αντίστοιχα μοντέλα.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/10/2018

Η επιτυχία του Nissan Leaf είναι πραγματικά εντυπωσιακή για μοντέλο αυτής της τεχνολογίας, καθώς ήδη μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες της χρονιάς η εταιρία έχει πωλήσει στην Ευρώπη 26.000 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε 10 λεπτά παραδίδεται και ένα Leaf σε κάποιον πελάτη στην Ευρώπη. 

Από αυτές τις πωλήσεις πάνω από 8.000 έχουν παραδοθεί σε εταιρικούς στόλους ενώ τα υπόλοιπα έχουν πωληθεί σε ιδιώτες. Το ηλεκτρικό της Nissan πηγαίνει πολύ καλά σε αγορές όπως οι Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία. Μάλιστα στην Νορβηγία είναι το πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις συνολικά σε όλη την αγορά ανεξαρτήτως κατηγορίας. 

Το νέο Leaf έχει μεγαλύτερη μπαταρία στα 40 kWh και αυτονομία στα 270 χιλιόμετρα σύμφωνα με την διαδικασία του WLTP. Πωλείται ήδη σε 51 χώρες ανά τον κόσμο και έχει σημαντική ζήτηση παντού. Οι συνδυασμένες πωλήσεις και των δύο γενεών του αυτοκινήτου που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2010 έχουν ήδη φθάσει τις 350.000 μονάδες, καθιστώντας το το καλύτερα πουλημένο ηλεκτρικό μοντέλο σε όλο τον κόσμο.