Το νέο σύστημα infotainment της Volvo θα βασίζεται στο Android της Google


Σε λίγα χρόνια η εικόνα του Sensus, του συστήματος infotainment της Google, θα θυμίζει αυτή ενός Android smartphone.

  • 8/5/2018

H Volvo και η Google ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την εξέλιξη της επόμενης γενιάς του Sensus, του πολύ καλού συστήματος infotainment της σουηδικής εταιρείας. Η οποία θα έχει πολλά κοινά με το Android που είναι το λειτουργικό σύστημα με τη μεγαλύτερη διείσδυση στα smartphones. Μέχρι να παρουσιαστεί το επόμενο στάδιο εξέλιξης του Sensus, κάτι για το οποίο υπολογίζεται πως θα χρειαστούν κάποια χρόνια, οι υπηρεσίες της Google θα ενσωματωθούν στην τρέχουσα γενιά.

Η αρχή θα γίνει με τα Google Maps, Google Play Store και Google Assistant. Το τελευταίο θα αποτελεί ένα κεντρικό interface με το οποίο ο οδηγός θα μπορεί να ελέγχει διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου, π.χ. το σύστημα κλιματισμού ή το ηχοσύστημα αλλά και να στέλνει μηνύματα χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο.

Πάντως η Volvo και παρόλο που μέσω του Google Play Store οι κάτοχοι και οι οδηγοί των μοντέλων της θα έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες εφαρμογές σκοπεύει να συνεχίζει να εξελίσσει τα δικά της apps, το δικό της software και τις δικές της online υπηρεσίες. Λογικό, προκειμένου να μην είναι (απόλυτα) εξαρτημένη από την Google αλλά και για να δημιουργεί την τελική εικόνα που θέλει στο κοινό στο οποίο απευθύνεται.