Το νέο Opel Corsa θα είναι ανατρεπτικό!


Τουλάχιστον αυτό έχουν αφήσει να εννοηθεί οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρίας που περνά σε μία άλλη εποχή ενταγμένη πλέον ολοκληρωτικά στον όμιλο PSA.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/8/2018

Πολύ σύντομα τα μηχανικά μέρη πάνω στα οποία θα βασίζονται τα επόμενα Opel (η αρχή έχει γίνει ήδη με το Grandland X) θα είναι της PSA. Μάλιστα το ολοκαίνουργιο Corsa που θα παρουσιαστεί σε περίπου ένα χρόνο θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMP που θα χρησιμοποιηθεί στα επόμενα Peugeot 208 και Citroen C3. Σχεδιαστικά θα υπάρχει μια έντονα εντελώς νέα και ανατρεπτική φιλοσοφία που θα συνδυαστεί με την μετάβαση της Opel στη νέα της εποχή.

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων θα υπάρχουν οι τρικύλινδροι ατμοσφαιρικοί και υπερτροφοδοτούμενοι PureTech στα 1.200 cc, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν ο νέος πετρελαιοκινητήρας στα 1.500 cc θα δώσει το παρόν στην μικρή κατηγορία (αναφέρομαι επίσης και στα μελλοντικά 208 και C3).

Πάντως, ήδη έχει επιβεβαιωθεί ένα ηλεκτρικό eCorsa θα παρουσιαστεί σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα. Θα τοποθετείται δίπλα στο plug-in υβριδικό Grandland X και φυσικά το Ampera-e, ενώ η αυτονομία θα είναι περίπου στα 300-400 km. Ενδεχομένως να υπάρχουν δύο εκδόσεις μπαταριών, μία μικρή φτηνότερη και μία μεγαλύτερη ακριβότερη. Στην διάταξη του eCorsa θα βασιστούν οι αντίστοιχες EV εκδόσεις των επόμενης γενιάς 208 και C3.