Το νέο Opel Astra θα έχει και plug in υβριδική έκδοση


Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το νέο μικρομεσαίο της γερμανικής μάρκας θα  βασίζεται στο δάπεδο ΕΜΡ2 που θα χρησιμοποιεί το group PSΑ σε όλα του τα αντίστοιχα μοντέλα
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/9/2018

Η πορεία προς την συνένωση των δύο μεγάλων εταιριών, του γκρουπ PSA και της Opel προχωρά με εντατικούς ρυθμούς και ένα από τα βήματα-σταθμούς θα είναι φυσικά το  νέο Opel Astra το οποίο θα εμφανιστεί στις αγορές το 2021.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ΕΜΡ2, η οποία ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της σε αρκετά προϊόντα του γκρουπ PSA, μεταξύ των οποίων το Grandland X της Opel.

H πλατφόρμα αυτή θα επιτρέψει στην Opel να ενσωματώσει ακόμα περισσότερους κινητήρες από την γαλλική εταιρία, και έτσι εκτός από την μεγάλη γκάμα κινητήρων βενζίνης θα διαθέτει και την αρκετούς πετρελαιοκινητήρες. 

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα επιτρέψει στο μικρομεσαίο της Opel να υιοθετήσει και κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση. Γι τν ακρίβεια στα σχέδια υπάρχει μία plug in υβριδική διάταξη με βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, με συνδυασμένη ισχύ που θα βρίσκεται στην περιοχή των 200 ίππων.

Σχεδιαστικά το νέο Astra θα είναι πιο νεανικό και δυναμικό από το υπάρχον μοντέλο, με στοιχεία από το Grandland X αν και το μήκος του δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί αρκετά σε σχέση με τα 4,35 μέτρα του σημερινού μοντέλου.

Πάντως πριν το ολοκαίνουργιο Astra θα υπάρξει ένα facelift του τρέχοντος μοντέλου, το οποίο ήδη έχει συμπληρώσει τρία χρόνια στην παραγωγή. Το ανανεωμένο Astra θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2018, και όχι στο Παρίσι, μιας και η εταιρία δεν θα συμμετάσχει στην έκθεση.