To νέο Ford Focus μπορεί να αναγνωρίζει τις λακκούβες! (Video)


Μία πολύ ενδιαφέρουσα τεχνολογία εφαρμόζεται στο νέο Ford Focus με στόχο την βελτίωση της άνεσης σε δρόμους με λακκούβες.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/6/2018

Για χώρες που οι λακκούβες στους δρόμους είναι σε αφθονία (όπως η Ελλάδα), η Ford έρχεται με μία πολύ έξυπνη ιδέα την οποία θα εφαρμόσει στο νέο Focus, με στόχο την καλύτερη απόδοση της ανάρτησης και την άνεση των επιβατών.

Το σύστημα "Pothole Detection" είναι ικανό να "διαβάζει" τον δρόμο εμπρός και να αναγνωρίζει αν στην διαδρομή του αυτοκινήτου υπάρχει λακκούβα. Αμέσως δίνει εντολή στην ανάρτηση ώστε να μειώσει την διαδρομή της για κλάσματα του δευτερολέπτου. 

Αυτό το στιγμιαίο "σφίξιμο" της ανάρτησης δεν επιτρέπει στον τροχό να κάνει όλη την διαδρομή της λακκούβας με αποτέλεσμα στην έξοδο από αυτήν να μην υπάρχει το πολύ ενοχλητικό χτύπημά της κατά την επαναφορά.

Είναι προφανές ότι το σύστημα λειτουργεί καλύτερα για την πίσω ανάρτηση, η οποία έχει σαφώς περισσότερο χρόνο για να "προετοιμαστεί" για τον ερχομό της λακκούβας. 

Το σύστημα για τις λακκούβες είναι μέρος του πακέτου "Continuously Controlled Damping System" που θα εφοδιάζει το νέο Focus όταν θα έλθει στην αγορά τον επόμενο μήνα. Και σίγουρα θα είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο του εξοπλισμού για χώρες όπως η Ελλάδα όπου οι λακκούβες είναι ένα αγαπημένο ενδημικό είδος των δρόμων μας.