To νέο Audi A3 θα παρουσιαστεί του χρόνου


Το Α3 θα εκσυγχρονιστεί και θα μεγαλώσει προκειμένου να προσφέρει και μεγαλύτερους χώρους στους επιβάτες του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/9/2018

Η καινούργια, τέταρτη κατά σειρά γενιά του Audi A3 θα κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2019 και θα βασίζεται, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, στο μεταβλητό πλαίσιο MQB του ομίλου της Volkswagen. Άλλωστε η τρέχουσα γενιά του μικρομεσαίου Audi ήταν ένα από τα πρώτα μοντέλα του γερμανικού ομίλου που το χρησιμοποίησαν.

Πιστή στη λογική της η Audi δεν θα προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές στην εμφάνισή του. Θα εξελίξει και θα εκσυγχρονίσει το υπάρχον σχήμα, υιοθετώντας την τελευταία, πιο μεγάλη εκδοχή της μάρκας Singleframe και πιο μικρά πλευρικά παράθυρα. Κατά τα πρότυπα του νέου Q3 δηλαδή.

Το νέο SUV θα αποτελέσει τη βάση και για το εσωτερικό του νέου Α3, που θα μπορεί και αυτό να εξοπλιστεί με ψηφιακό πίνακα οργάνων και με ένα υψηλής ποιότητας ηχοσύστημα 680 Watt της B&O. Παράλληλα η αναμενόμενη αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων θα οδηγήσει και σε μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό -κυρίως στο πίσω κάθισμα.

Η γκάμα των κινητήρων θα έχει σα βάση τα 1.000 cc για τα σύνολα βενζίνης και τα 1.500 cc για αυτά του πετρελαίου, ενώ φυσικά θα υπάρχουν και οι γρήγορες εκδόσεις S3 και RS3 που θα ακολουθήσουν χρονικά. Μάλιστα η τελευταία αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 PS του τρέχοντος μοντέλου. Ενδιαφέρον είναι πως και το νέο Audi A3 θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο ως Sportback. Ως πεντάθυρο δηλαδή, μιας και η ζήτηση των τρίθυρων είναι εξαιρετικά περιορισμένη.