Το κλασικό Mini… έγινε ηλεκτρικό!


To κατακόκκινο κλασικό Mini δημιουργεί εντυπώσεις για το πρώτο φουλ ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας που θα παρουσιαστεί το 2019.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/3/2018

Το αυτοκίνητο που βλέπετε είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή της έκθεσης της Νέας Υόρκης. Και αυτό γιατί ένα ηλεκτρικό κλασικό Mini δεν το βλέπεις κάθε μέρα. Μάλιστα δεν θα το δούμε και άλλη φορά, μιας και θα παραμείνει ένα και μοναδικό, ενώ η βρετανική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει καμία λεπτομέρεια. Π.χ. για τις μπαταρίες ή τον ηλεκτροκινητήρα του, για τις επιδόσεις ή την αυτονομία του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το classic Mini Electric, που έχει σε διάφορα σημεία του το χαρακτηριστικό κίτρινο λογότυπο, με τις λιλιπούτειες εξωτερικές του διαστάσεις θα ήταν ως ηλεκτρικό πέρα από ευέλικτο και «καθαρό» μέσα στην πόλη.

Το σύγχρονο ηλεκτρικό Mini πάντως θα είναι τρίθυρο και θα παρουσιαστεί το 2019, με την ευκαιρία και των 60ων γενεθλίων του αρχέτυπου, με αποτέλεσμα η βρετανική μάρκα να είναι η πρώτη του ομίλου BMW που θα διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοντέλο στη στάνταρ γκάμα της.

Μέχρι τότε μπορεί να επιδεικνύει ως το πρώτο της βήμα προς την ηλεκτροκίνηση το Plug-in υβριδικό Mini Cooper S E Countryman ALL4, με τη συνδυαστική ισχύ των 224 PS και με τη δυνατότητα καθαρά ηλεκτρικής κίνησής του με ταχύτητα έως και 125 km/h. Το οποίο, όπως λέει και η ονομασία του, είναι και τετρακίνητο.