Το Kia Soul θα διατίθεται μόνο ως ηλεκτρικό στην Ευρώπη


Ο λόγος είναι απλός αφού ήδη οι μισές πωλήσεις που σημείωσε πέρυσι το Soul αφορούσαν στην ηλεκτρική του έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/6/2018

Στο εξής η κορεατική εταιρία θα διαθέτει το Soul μόνο ως ηλεκτροκίνητο στην Ευρώπη, όταν σε συγκεκριμένες άλλες αγορές του κόσμου θα πωλείται με τον 1.000άρη turbo κινητήρα. Πέρυσι το Kia Soul έφτασε στην Ευρώπη τις συνολικά 12.100 πωλήσεις εκ των οποίων οι 5.400 αφορούσαν στην ηλεκτρική του έκδοση.

Μάλιστα, στην Γερμανία έχουν πωληθεί στο πρώτο πεντάμηνο περίπου 1.900 ηλεκτρικά Soul ξεπερνώντας σε πωλήσεις ακόμη και το BMW i3. Συνολικά στην Γερμανία έχουν πουληθεί πάνω από 3.000 Soul EV, ενώ πολύ καλό ποσοστό έχει η Kia και στην αγορά της Νορβηγίας όπου ως γνωστόν είναι η καλύτερη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Όπως φαίνεται οι Κορεάτες έχουν πιάσει τον παλμό της νέας εποχής και για το μέλλον ετοιμάζουν και διάφορες άλλες εκδόσεις περιλαμβάνοντας από τις απλές mild hybrid μέχρι πιο εξελιγμένης τεχνολογίας plug-in υβριδικά μοντέλα. Σχετικά με τα ηλεκτρικά έχουν ως στόχο την παρουσίαση 14 νέων μοντέλων ως το 2025, ενώ σχετικά με το επόμενο Soul EV αυτό θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Hyundai Kona EV και φυσικά του νέου Niro EV.