CAR AND DRIVER ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
FLASH BACK

Το γνωρίζετε πως τη δεκαετία του ’60 η Audi ήταν θυγατρική της Mercedes; 16/4

 • img
 • img
 • img
 • img
 • img

Ο βιομήχανος Friedrich Flick ήταν μεταπολεμικά μεγαλομέτοχος τόσο της τότε Daimler-Benz, στην οποία ανήκε η Mercedes, όσο και της Auto Union, στην οποία ανήκε η Audi. Επίσης πίστευε πως μπορούσε να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών και τα μοντέλα τους να αλληλοσυμπληρώνονται. Έτσι, έπειτα από πιέσεις του, η Mercedes αγόρασε αρχικά τον Απρίλιο του 1958 το 88% της Auto Union και κατά συνέπεια και της Audi. Το 1960 βρήκε την Audi 100% θυγατρική της Mercedes και με ειλημμένη την απόφαση η νέα της έδρα να είναι το βαυαρικό Ingolstadt.

Με την εξέλιξη αυτή δεδομένη η Mercedes απέκτησε από την Audi το εργοστάσιό της στο Dusseldorf που σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια από τις βασικές της παραγωγικές μονάδες. Παράλληλα βρέθηκε να επενδύει το πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής ποσό των 340 εκατομμυρίων μάρκων για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της Audi, ενώ απέσπασε σε αυτή μια ομάδα μηχανικών της.

Επικεφαλής της ήταν ο ικανός Ludwig Kraus, ο οποίος έφερε μαζί του τα σχεδόν ολοκληρωμένα σχέδια ενός καινούργιου κινητήρα της Mercedes με εσωτερικό κωδικό Μ 118. Ο κινητήρας αυτός εξελίχθηκε στον πρώτο τετράχρονο κινητήρα της Audi μετά το B Παγκόσμιο -η εταιρεία μέχρι τότε είχε μόνο δίχρονα σύνολα- και κινούσε το επίσης πρώτο μεταπολεμικό Audi που παρουσιάστηκε το 1965.

O Kraus είχε γνώση και από τα πρωτότυπα της Mercedes για το νέο της μεσαίο μοντέλο, ενώ παρέμεινε στην Audi και μετά την πλήρη εξαγορά της από τη Volkswagen το 1966. Δύο χρόνια μετά παρουσιάστηκε το 100, το μοντέλο που ουσιαστικά καθιέρωσε την Audi και το οποίο είχε πολλά κοινά με το πρωτότυπο της Mercedes W 119, κάτι που φαίνεται και από τις φωτογραφίες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • FERNANDO ALONSO 20/10

  Fernando Alonso: Μια ζωη γεμάτη αντιθέσεις...

  Ο Fernando Alonso αποχαιρετά έπειτα από 17 χρόνια τη Formula 1, την οποία αγάπησε, αλλά και… βαρέθηκε λόγω έλλειψης ανταγωνισμού!

 • 2018 BUGATTI EXTREPE SPORT 20/10

  Η Bugatti ετοιμάζει μία extreme έκδοση της Chiron Super Sport

  Mετά την Divo η Bugatti φαίνεται ότι ετοιμάζει μία πολύ ακραία έκδοση της Chiron Super Sport σε λίγα κομμάτια και με στόχο το ρεκόρ ταχύτητας.

 • FORD MUSTANG EV 20/10

  Η Ford ετοιμάζει και... ηλεκτρική Mustang; (Video)

  Αν και η Mustang φαίνεται να αποκτά μπαταρίες και πρίζες, τότε είναι πλέον βέβαιο ότι βρισκόμαστε για τα καλά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

 • 2018 SEAT TARRACO PRODUCTION 20/10

  Στην Γερμανία ξεκινά η παραγωγή του νέου SEAT Tarraco

  Xρειάστηκαν να περάσουν τουλάχιστον 20 χρόνια ώστε το κεντρικό εργοστάσιο της VW στο Wolfsburg να κατασκευάσει μοντέλο κάποιας άλλης εταιρίας. Και αυτό είναι το νέο SUV της SEAΤ, το Tarraco.

 • PORSCHE MISSION E CROSS TURISMO 19/10

  Porsche: Επίσημα η Mission E Cross Turismo στην παραγωγή

  Το πράσινο φως για την παραγωγή έδωσε το εποπτικό συμβούλιο της Porsche AG για το δεύτερο ηλεκτρικό σπορ μοντέλο που θα πλαισιώσει την Taycan.

 • OPEL: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΗΣ DIESEL GATE 19/10

  Η Opel επιρρίπτει ευθύνες στην GM

  Η Opel, που εμπλέκεται σε σκάνδαλο με εκπομπές καυασερίων από diesel κινητήρες της, θεωρεί ότι υπάρχουν ευθύνες και πρόχειροι χειρισμοί από την General Motors. Ως γνωστόν, η Opel απειλείται με ανάκληση 100.000 αυτοκινήτων.

 • PSA GROUP 19/10

  Ποια θα είναι τα επόμενα ηλεκτρικά πόλης;

  Στο μέλλον τα μικρά αυτοκίνητα πόλης θα έχουν περισσότερο νόημα ως ηλεκτρικά με μηδενικούς ρύπους παρά ως συμβατικά.

 • ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ 19/10

  Τι σημαίνει για την Οpel το τέλος της παραγωγής του Adam;

  Beetle, 2CV ή DS – όταν κάποια μοντέλα δεν παράγονται πια, ένα μέρος της φίρμας... 'πεθαίνει'. Τώρα η Opel σταματάει το Adam. Είναι αυτό ένα χτύπημα ανάλογου βάρους;

 • TEST DRIVE 2018 NISSAN QASHQAI 19/10

  Οδηγούμε το Nissan Qashqai 1.3 DiG-T 140 & 160 PS

  Στη Nissan αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τους υπερτροφοδοτούμενους 1.2 και 1.6 βενζινοκινητήρες με τον καινούργιο 1.3 DiG-T μέγιστης ισχύος 140 PS και 160 PS, αντίστοιχα, αναλόγως της εκδοχής του. Οι λόγοι; Η μείωση της κατανάλωσης, των ρύπων καθώς και του διοξειδίου του...

 • VW ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ 19/10

  Tα φώτα των μελλοντικών VW θα είναι high tech

  Η υψηλή τεχνολογία θα μπει για τα καλά στα συστήματα φωτισμού, που θα αναλάβουν και έναν ρόλο επικοινωνιακό.

 • MCLAREN SPEEDTAIL 19/10

  Στη McLaren Speedtail ακόμα και τα σήματα θα είναι μοναδικά

  Εξατομίκευση και στα σήματα. Αυτό προσφέρει μεταξύ άλλων η McLaren για το νέο top μοντέλο της, τη Speedtail.

 • FORD GT 19/10

  H Ford αυξάνει την παραγωγή του Ford GT

  Η ζήτηση είναι τόσο ισχυρή που η αμερικανική εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει στην προσθήκη ακόμη 350 αυτοκινήτων έως το 2022.

 • LAMBORGHINI ALA 2.0 18/10

  Tα μυστικά της αεροδυναμικής της Lamborghini SVJ σε ένα αποκαλυπτικό Video!

  Σε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο αποκαλύπτονται τα μυστικά της εξωτικής SVJ με το σπέσιαλ αεροδυναμικό πακέτο.

 • ΤΑ GOOGLE MAPS ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΦΟΡΤΙΣΤΗ 18/10

  Πού μπορώ να φορτίσω το αυτοκίνητό μου

  Αν είστε κάτοχος ή οδηγός ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου και η αυτονομία του εξαντλείται, θα χαρείτε πολύ αν μάθετε ότι μπορείτε να βρείτε τον πλησιέστερο φορτιστή με τη βοήθεια των Google Maps.

 • SEAT LEON 2019 18/10

  Στο τελικό στάδιο το νέο Seat Leon

  Αυτή την περίοδο στην ισπανική εταιρία οι ειδικοί έχουν δώσει προτεραιότητα στη νέα γενιά Leon ώστε να είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της τον ερχόμενο Μάρτιο στην Γενεύη.