Το επόμενο Audi A4 θα αλλάξει ριζικά


Η προγραμματισμένη ανανέωση του Audi A4 θα είναι πιο διευρυμένη σε σχέση με ότι είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις.

  • 30/5/2018

Η τρέχουσα γενιά του Audi A4 είχε δεχθεί ευθύς εξαρχής κριτική για τη συγκρατημένη εικόνα του, η οποία δεν είχε ιδιαίτερα μεγάλη διαφοροποίηση σε σχέση με τον προκάτοχό του. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει στα πλαίσια του προγραμματισμένου facelift του. Το οποίο θα είναι σαφώς πιο εκτεταμένο σε σχέση με ότι συνήθως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Το πρότυπο για την ανανέωση της εικόνας του θα είναι το A7 Sportback, με τη νέα μορφή και πιο εντυπωσιακή μορφή της μάσκας Singleframe και τα πιο φουσκωμένα φτερά. Ταυτόχρονα αλλαγές θα υπάρχουν και στο πίσω μέρος του, με ένα πιο τονισμένο διαχύτη και επανασχεδιασμένα φώτα LED, ενώ αναμένεται να υπάρχει και αεροδυναμική βελτίωση.

Αλλαγές θα υπάρχουν και στη γκάμα των κινητήρων, με αυτούς της βενζίνης να αποκτούν ελαφρώς περισσότερα άλογα και φίλτρο σωματιδίων, ενώ αναμένεται να περιορισθούν οι εκδόσεις diesel. Τόσο στη βάση όσο και στην κορυφή, όπου ο ένας από τους δύο V6 των 3.000 cc, με απόδοση 218 και 272 PS κατά πάσα πιθανότητα θα καταργηθεί.

Από την άλλη θα υπάρξει έκδοση με φυσικό αέριο, καθώς και ήπιες υβριδικές (mild hybrid) με ηλεκτρικό κύκλωμα 12 και 48 Volt, που θα συνδυάζονται με διευρυμένη λειτουργία του συστήματος start stop και βέβαια ακόμα καλύτερη οικονομία καυσίμου.