To Audi E-Tron GT θα έχει γονίδια Porsche


Μετά το SUV E-Tron η γερμανική εταιρία ετοιμάζει ένα επίσης ηλεκτρικό μοντέλο που θα αντιμετωπίσει το Tesla Model S P100D.

  • 22/10/2018

O Elon Musk θα πρέπει να έχει χάσει τον ύπνο του με όλα αυτά που συμβαίνουν, τόσο στην εταιρία όσο και από τα σχέδια του ανταγωνισμού. Και αυτό διότι η ναυαρχίδα της Tesla, το Model S, σύντομα θα αποκτήσει ένα πολύ υπολογίσιμο αντίπαλο που θα αποσπάσει σημαντικό μερίδιο στην αμερικανική αγορά. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως οι ιθύνοντες της Audi επέλεξαν το San Francisco για να παρουσιάσουν το E-Tron και το 2020 θα λανσάρουν και ένα πλήρως ηλεκτρικό sport sedan.

Η επικρατέστερη ονομασία αυτού του μοντέλου είναι E-Tron GT και ένα concept car που θα παρουσιαστεί το Νοέμβριο στην έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles θα αποτελέσει τον προπομπό για το μοντέλο παραγωγής. Το οποίο θα βασιστεί στην πλατφόρμα J1 πάνω στην οποία θα βασιστεί και η Porsche Taycan που θα κυκλοφορήσει του χρόνου.

Μάλιστα ο υπεύθυνος τεχνολογικής εξέλιξης της Audi, o Ulrich Widmann, δήλωσε σε μεγάλο βρετανικό περιοδικό πως το E-Tron GT  θα έχει γονίδια από Porsche και φυσικά πολλά περισσότερα από Audi. To σπορ ηλεκτρικό της Audi θα είναι το πρώτο της μάρκας που θα φορτίζει σε σημείο ισχύος 350 kW και το δεύτερο από τα δέκα συνολικά που ετοιμάζει η εταιρία μέχρι το 2025.