To αγωνιστικό Audi R8 LMS αναβαθμίζεται


Οι ιδιώτες αγωνιζόμενοι θα μπορούν πλέον να αποκτήσουν ένα ανανεωμένο R8 LMS  που θα έχει και μικρότερο λειτουργικό κόστος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/10/2018

Το R8 LMS είναι η αγωνιστική έκδοση της κατηγορίας GT3 του υπεραυτοκινήτου της Audi και στην έκθεση στο Παρίσι παρουσιάστηκε η ανανεωμένη εκδοχή του. Η οποία προορίζεται και πάλι για ιδιώτες αγωνιζόμενους και η τιμή της είναι 398.000 ευρώ προ φόρων. Για αυτήν την ανανεωμένη εκδοχή του οι μηχανικοί της Audi επενέβησαν στην αεροδυναμική, την ψύξη των φρένων, στο συμπλέκτη αλλά μια στο κιβώτιο, λύνοντας προβλήματα που ενδεχόμενα υπήρχαν.

Αισθητικά η πιο πρόσφατη εκδοχή του R8 LMS ξεχωρίζει από τις μικρής έκτασης αλλαγές στο αμάξωμά της και το νέο εμπρός σπλίτερ, που βοηθά και στην βελτίωση της αεροδυναμικής. Η οποία με τη σειρά της εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευστάθεια στις μεγάλες ταχύτητες. Στα φρένα του πίσω άξονα βελτιώθηκε η απαγωγή θερμότητας αλλά και η ροή του αέρα ψύξης τους, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση και της θερμοκρασία της ζάντας με αποτέλεσμα να μην αυξάνεται και η πίεση στα ελαστικά.

 Ο πιο ανθεκτικός στη φθορά συμπλέκτης -το χρονικό διάστημα ανακατασκευής του αυξήθηκε κατά 50%- εντάσσεται στη γενική προσπάθεια που έχει καταβληθεί προκειμένου η χρήση του αγωνιστικού R8 να γίνει λιγότερο ακριβή. Παράλληλα και για τον ίδιο λόγο έχουν αλλάξει τα γρανάζια και γενικά έχει ενισχυθεί το κιβώτιο, ενώ πιο ανθεκτικό είναι πλέον και το μπλοκέ διαφορικό. Όσο για το V10 των 5.200 cc αποδίδει 585 PS.