Τι θα δούμε από την Porsche στα επόμενα χρόνια;


H καινούργια 911 είναι κυριολεκτικά προ των πυλών, αλλά δεν θα είναι το μόνο καινούργιο μοντέλο που θα παρουσιάσει η Porsche.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/4/2018

Μέσα στη χρονιά η Porsche θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του πιο κλασικού της μοντέλου, της 911. Η οποία θα βασίζεται στο πλαίσιο που στο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί και για τη διάδοχο της Huracan -δεν λέμε και του R8 γιατί εδώ είναι άγνωστο αν θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση. Αυτό σημαίνει πως ο κινητήρας θα μετακινηθεί περισσότερο προς το κέντρο, αλλά θα εξακολουθεί να φορτίζει πιο πολύ τον πίσω άξονα.

Φυσικά οι τετρακίνητες εκδόσεις θα διατηρηθούν, όπως και οι πολλές παραλλαγές, ενώ η βάση σε ότι αφορά τους κινητήρες θα είναι και πάλι ο εξακύλινδρος turbο των 3.000 cc. Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει εισαγωγική τετρακύλινδρη έκδοση με το σύνολο των 2.500 cc, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει μια υβριδική. Από πλευράς διαστάσεων η νέα 911 θα μεγαλώσει κάποια εκατοστά και θα αποκτήσει και επιπλέον κιλά, τα οποία μάλλον θα τα ισοσκελίσει μια αύξηση της απόδοσης των κινητήρων της.

Μέχρι την εμφάνισή της η παραδοσιακή γερμανική εταιρεία έχει ήδη παρουσιάσει την 911 GT3 RS με 520 PS, ενώ θα ακολουθήσει η Cayman 718 GT4. Η οποία, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, θα κινείται από τον ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο των 4.000 cc που κινεί και την GT3. Εδώ πάντως η απόδοση θα είναι κάτω από τα 500 PS που αποδίδει στη στάνταρ έκδοση της τελευταίας.

Μετά τη νέα γενιά της 911 σειρά θα πάρει, το 2020, η πολυαναμενόμενη ηλεκτρική Mission E, που θα είναι τετραθέσια, θα βασίζεται σε δικό της πλαίσιο, θα έχει 600 PS και αυτονομία 500 km. Σαφώς πιο ισχυρή θα είναι η διάδοχος της 918 Spyder, η οποία δεν αναμένεται πριν από το 2025 μιας και τα hyper sport μοντέλα της εταιρείας κάνουν την εμφάνισή τους ανά δεκαετία. Ενδιάμεσα, το 2022, θα έχει παρουσιαστεί η νέα Macan.