Τι σκοπεύει να κάνει η Citroen στις μεγάλες κατηγορίες;


Παρόλο που για τα μεγάλα σαλόνια υπάρχει η πολυτελής DS Automobiles οι Γάλλοι σκοπεύουν να λανσάρουν ένα μεγάλο saloon μέχρι το 2020. Το νέο αυτό μοντέλο θα αντικαταστήσει τα C5 και C6.

  • 19/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τα πράγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο για την Citroen με την σχεδιαστική ρότα που χάραξε το C4 Cactus να πετυχαίνει το στοίχημα. Παράλληλα το C3 διαγράφει μία πολύ καλή εμπορικά πορεία, ενώ μέσα στην χρονιά θα παρουσιαστεί η επόμενη γενιά C4 που θα έχει crossover χαρακτηριστικά.

Από εκεί και πέρα οι Γάλλοι στοχεύουν και σε ένα νέο μεγαλύτερο μοντέλο που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της μάρκας. Μάλιστα το μοντέλο αυτό θα αντικαταστήσει τόσο το C5 όσο και το C6 και θα έχει αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο CXperience που είχε παρουσιαστεί πριν από δύο χρόνια στην Κίνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μαθαίνουμε το top μοντέλο της Citroen θα έχει μήκος λίγο πάνω από τα 4,8 m με premium προσανατολισμό και χώρους, καθώς και όλες τις τεχνολογίες αιχμής. Πέρα από τις συμβατικές εκδόσεις θα υπάρχει και μία mild hybrid, ενώ η ναυαρχίδα της Citroen θα έχει και ως στόχο την περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων της μάρκας και στην αγορά της Κίνας.