Τι γίνεται όταν δεν ανοίγει το αλεξίπτωτο στα dragster; (Video)


Στις μεγάλες κατηγορίες των αγώνων dragster ο μόνος τρόπος για να φρενάρει το όχημα είναι το αλεξίπτωτο. Όταν ανοίγει βέβαια...

  • 15/10/2018

Τα κορυφαία αυτοκίνητα των αγώνων dragster πιάνουν απίστευτα υψηλές ταχύτητες μέσα σε ελάχιστα μέτρα, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο της ευθείας να μην τους επαρκεί για να σταματήσουν με τα υποτυπώδη φρένα που έχουν στους τροχούς τους.

Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούν αλεξίπτωτα, τα οποία ανοίγουν μετά το τέλος της διαδρομής και μειώνουν δραματικά την ταχύτητά τους. Τι γίνεται όμως όταν δεν ανοίξει το αλεξίπτωτο;

Πρόκειται για σπάνια περίπτωση, αλλά όπως βλέπουμε στο video αρκετά σοκαριστική ως προς το αποτέλεσμά της. Στην περίπτωσή μας βλέπουμε τον οδηγό Mike Bowman ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία Pro Mod.

Στον αγώνα έκανε το 400άρι σε μόλις 5,89 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα που είχε αναπτύξει σ' αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα να φθάνει τα 430 km/h.

Tα προβλήματα όμως αρχίζουν από εκεί και πέρα, καθώς ο Mike αντιλαμβάνεται ότι το αλεξίπτωτό του δεν ανοίγει και είναι πλέον υποχρεωμένος να φρενάρει μόνος του. Κάτι που όπως βλέπουμε είναι ανέφικτο, με το dragster να συνεχίζει και να περνά και πάνω από την παγίδα με άμμο.

Η τελική λύση σε όλο αυτό το δράμα έρχεται από το μεγάλο δίχτυ που έχουν τοποθετήσει οι οργανωτές στο τέλος της διαδρομής. Το αυτοκίνητο πιάνεται σ' αυτό το δίχτυ και τελικά σταματά απότομα, ερχόμενο κάθετο στο έδαφος.

Ευτυχώς ο οδηγός δεν έπαθε τίποτα σημαντικό. Και όπως δήλωσε αργότερα ήταν τα πιο δραματικά δευτερόλεπτα της αγωνιστικής του καριέρας μέχρι τελικά να σταματήσει.