Θα μπει η Daimler στην Volvo Cars;


Με κοινό παρονομαστή την κινεζική Geely, μία πιθανή εξαγορά μεριδίου της Volvo Cars από την Daimler θα περιλάμβανε και την παροχή κινητήρων στην σουηδική εταιρία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/4/2018

Όπως είναι γνωστό η Volvo Cars ανήκει στον κινεζικό όμιλο Geely, o oποιος πριν από μερικούς μήνες απέκτησε το 9,69% της Daimler αποτελώντας τον μεγαλύτερο μεμονωμένο επενδυτή στον γερμανικό όμιλο. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Geely να ενορχηστρώνει μία πιο στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες και να προωθεί την διείσδυση της Daimler στην Volvo Cars.

Στην περίπτωση που ισχύσει αυτό τότε η Mercedes θα μπορούσε να προμηθεύσει με διάφορες κινητήρες την Volvo. Ειδικά με τους δίλιτρους diesel ( μιας και τα μικρότερα μοτέρ τα προμηθεύεται από την Renault) αλλά και βενζίνης αφού οι Σουηδοί έχουν εδώ και καιρό ανακοινώνει πως δεν θα τους εξελίξουν αλλά θα τους υβριδοποιήσουν.

Την είδηση αυτή αναφέρει το έγκριτο Automotive News (από άρθρο στο γερμανικό περιοδικό Manager Magazin), ενώ στο Reuters εκπρόσωπος της Volvo δήλωσε πως δεν υπάρχει κάτι επίσημο και πως πρόκειται για μία απλή υπόθεση.