Τέλος εποχής για το Fiat Punto


Μετά από 13 χρόνια κυκλοφορίας του τωρινού μοντέλου τερματίζεται οριστικά η παραγωγή ενός από τα δημοφιλέστερα supermini της ευρωπαϊκής αγοράς.

  • 10/8/2018

Το Punto κατάφερε να ταυτίσει την πορεία του με την σύγχρονη ιστορία της Fiat και μετά από δεκαετίες πρωταγωνιστικού ρόλου ήρθε η ώρα να μας αποχαιρετίσει οριστικά. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις στα πλάνα των Ιταλών δεν περιλαμβάνεται η συνέχιση του μοντέλου με μία νέα γενιά και το εργοστάσιο στο Melfi θα έχει πλέον διαθέσιμη μία γραμμή παραγωγής για το δεύτερο SUV της Maserati.

H 1η γενιά Punto είχε κυκλοφορήσει την περίοδο 1993-1999 και το 1995 το ιταλικό μοντέλο είχε διακριθεί με τον τίτλο του ευρωπαϊκού αυτοκινήτου της χρονιάς. Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν καρπερά οικονομικά για την Fiat και από το 1999 έως το 2010 η 2η γενιά είχε μία πολύ καλή εμπορικά πορεία. Νωρίτερα το  2005 είχε παρουσιαστεί μία στιλιστικά πιο επιθετική έκδοση, το Grande Punto. Στη συνέχεια τα προβλήματα της Fiat και η θολή στρατηγική ατόνησαν την παρουσία του Punto στην κατηγορία φτάνοντας στο τελικό κεφάλαιο της πορείας του μοντέλου.