Στο τελικό στάδιο το νέο Seat Leon


Αυτή την περίοδο στην ισπανική εταιρία οι ειδικοί έχουν δώσει προτεραιότητα στη νέα γενιά Leon ώστε να είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της τον ερχόμενο Μάρτιο στην Γενεύη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/10/2018

Η κατηγορία των SUV και των crossover μπορεί να βρίσκεται σε κατάσταση limit-up αλλά και η παραδοσιακή των hatchbacks δεν πάει πίσω. Και αυτό επειδή μετά τα πρόσφατα και νέα Ford Focus και Kia Ceed από του χρόνου περιμένουμε δύο σημαντικές ελεύσεις, αυτή της νέας Toyota Corolla και εκείνη του Seat Leon, όπως και του Skoda Scala και αργότερα του νέου VW Golf.

Τώρα σε ότι αφορά στο νέο Leon και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η σχεδίαση του αμαξώματος αναμένεται να έχει κάποιες ομοιότητες σε καμπύλες με το νέο Tarraco. Την διαφορά θα κάνουν και τα πιο δυναμικά φωτιστικά σώματα με ένα χαρακτηριστικό φωτεινό αποτύπωμα στο σκοτάδι. Πέρα τούτου το νέο πλαίσιο με το αυξημένο μεταξόνιο θα διασφαλίζει μεγαλύτερους χώρους, ειδικά τους πίσω επιβάτες.

Στο εσωτερικό θα κυριαρχεί η οθόνη του νέου συστήματος infotainment και γενικότερα θα υπάρχουν λιγότεροι διακόπτες. Η λίστα των εξτρά θα περιλαμβάνει τόσο τον ψηφιακό πίνακα οργάνων του ομίλου Volkswagen όσο και την ψηφιακή βοηθό της Amazon, της Alexa, η οποία θα επιτρέπει και την επικοινωνία του οδηγού με τα συστήματα του αυτοκινήτου και μέσω φωνητικών εντολών.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τους γνωστούς TSI των 1.000 cc και των 1.500 cc, με τον δεύτερο να είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις, πιθανότατα με 130 PS και 200 PS. Επιπρόσθετα θα υπάρχει και mild hybrid έκδοση 1.5 TSI στα 48V. Στην κορυφή της γκάμας και για το Cupra ο 2.0 TSI που για την περίσταση θα αποδίδει πάνω από 300 PS. Το παρόν θα δίνουν και τετρακύλινδρα σύνολα πετρελαίου, μαζί με ένα κινητήρα φυσικού αερίου. Ένα χρόνο αργότερα θα ακολουθήσει και crossover εκδοχή (όπως η X-perience), με ελαφρώς μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, που θα βρεθεί αντιμέτωπη με την επερχόμενο αντίστοιχη εκδοχή του νέου Kia Ceed.