Στα σκαριά Cupra Arona με 200 άλογα!


Μέσα στα πρώτα σχέδια της αυτόνομης πλέον μάρκας Cupra είναι και το μικρό SUV της Seat.
 

  • 11/8/2018

Η ανεξαρτητοποίηση της Cupra ως αυτόνομη μάρκα μέσα στην Seat θα έχει να μας φέρει πολλά και ενδιαφέροντα αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα ένα με δύο χρόνια. Και σύμφωνα με δημοσίευμα ισπανικού περιοδικού, ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα αποκτήσουν το σήμα της Cupra και ότι αυτό συνεπάγεται είναι και το Arona.

Καθώς το συγκεκριμένο μικρό SUV χρησιμοποιεί το δάπεδο MQB A0 που βρίσκουμε και στο Polo GTi είναι προφανές ότι πολύ εύκολα μπορεί να αποκτήσει και την υπόλοιπη "προίκα" του κορυφαίου Polo. Με απλά λόγια τον δίλιτρο τούρμπο κινητήρα με τα 200 άλογα ο οποίος αναμένεται να δώσει κυριολεκτικά "φτερά" στο Arona.

Bέβαια για να μπορέσει να σταθεί ως μοντέλο της γκάμας της Cupra θα έχει και άλλες επεμβάσεις, ιδίως στην ανάρτηση, το πιο σφιχτό πλαίσιο αλλά και στα μεγαλύτερα φρένα. Είναι επίσης σχεδόν σίγουρο ότι θα διαφοροποιείται αρκετά από την υπόλοιπη γκάμα του Αrona και σε επίπεδο εμφάνισης, με διαφορετικούς προφυλακτήρες με μεγαλύτερους αεραγωγούς, διαφορετικές σπορ ζάντες, διπλές εξατμίσεις στο πίσω μέρος και πολλά ακόμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Ισπανία, το γρήγορο Αrona θα παρουσιαστεί προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς, ανοίγοντας το πεδίο για επεμβάσεις και στα άλλα crosssover της εταιρίας στο άμεσο μέλλον.