Στα κάγκελα οι εκπαιδευτές για το "πάγωμα" των εξετάσεων των οδηγών!


Την ανησυχία του εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής για την αδιάφορη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με τη συνέχιση των πρακτικών εξετάσεων.

  • 12/10/2018

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής εκφράζει τους προβληματισμούς του για τη στάση της κυβέρνησης σε ότι αφορά τη συνέχιση των πρακτικών εξετάσεων των οδηγών.

Όπως σχετικά αναφέρεται «Με ιδιαίτερη ανησυχία, παρακολουθούμε και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά και λίγους μήνες πριν εκπνεύσει το 2018, την αδιάφορη στάση της κυβέρνησης - και ιδιαίτερα του Υπουργείου Μεταφορών - στο ζήτημα της συνέχισης των πρακτικών εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, οι οποίες έχουν σταματήσει , ενώ όλοι οι ιθύνοντες έχουν επιδοθεί στην πώληση υπηρεσιών διαμεσολάβησης για την  συνέχιση τους (sic)!».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής τονίζει πώς «Παρά τις εξαγγελίες και τις μεγαλοστομίες των αρμοδίων, όχι μόνο δεν άλλαξε το πανάθλιο σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών, αλλά συνεχίζει να ταλαιπωρεί υποψηφίους και εκπαιδευτές, αφενός με την ύπαρξή του και μόνο και αφετέρου με την παύση των εξετάσεων, μετά και την λήξη της παράτασης που είχε δοθεί προ εξαμήνου, στην παράταση που είχε δοθεί προ δωδεκαμήνου, η οποία αντικατέστησε την παράταση προ διετίας!

Από παράταση σε παράταση, η πιστοποίηση των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, άγεται και φέρεται ως μία πράξη ανάξια, και αναγκαία μόνο για ένα επιπλέον επίδομα που θα συμπληρώνει τον μισθό πείνας  των υπαλλήλων εξεταστών».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής επισημαίνει «για άλλη μια φορά την ανάγκη για άμεση κατάργηση του υπάρχοντος συστήματος εκπαίδευσης– εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών  και την αντικατάστασή του με ένα νέο τρόπο πιστοποίησης, που θα στοχεύει στην ανάδειξη της πραγματικότητας. Μια μέθοδο που θα αποδεικνύει τις πραγματικές γνώσεις του υποψηφίου (και όχι τον επιτηδευμένο εξευτελισμό της προσωπικότητάς του) και που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες  της σύγχρονης  Κοινωνίας της Κυκλοφορίας, όπως αυτές ορίζονται από την αναγκαιότητα της σύγχρονης Κινητικότητας και της Οδικής Ασφάλειας.

Καλούμε το Υπουργείο Μεταφορών να σταματήσει επιτέλους να παίζει με το θέμα των εξετάσεων, συντηρώντας και εξελίσσοντας τοιουτοτρόπως τη διαφθορά που μαστίζει το χώρο, και φυσικά αποδυναμώνοντας την οποιαδήποτε προσπάθεια για βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο Σύλλογος μας αντιμετωπίζει ολιστικά το ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας, καθιστώντας διακριτό το ρόλο του εκπαιδευτή, ενώ μέρος της δράσης μας αποτελούν επανειλημμένες καταθέσεις σχετικών προτάσεων, τόσο στο Υπουργείο Μεταφορών, στις κατά τόπους περιφέρειες, όσο και στην διακομματική επιτροπή της Βουλής. Η συνέχιση της άθλιας και διαβλητής διαδικασίας αξιολόγησης και η αναβολή και οι καθυστερήσεις ριζικής αναθεώρησης του υπάρχοντος συστήματος  χρεώνονται αποκλειστικά στο ΥΜΕ και στους αρμόδιους Υπουργούς, και σε κανένα άλλον.

Η αποδρομή του 2018 βρίσκει και πάλι σε αναμονή κλάδο και κοινωνία ως παθητικές φιγούρες να παρακολουθούν στο θέατρο του παραλόγου για άλλη μια φορά την παράσταση: En attendant Godot…».