Ράλι Μ. Βρετανίας: Νίκη του Ogier - Φωτιά στην κορυφή


Σε ένα ακόμα άκρως επεισοδιακό αγώνα ο Sebastien Ogier έδειξε ότι η καρδιά του πρωταθλητή χτυπά ακόμα δυνατά.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/10/2018

Σε μία ιδιαίτερα επεισοδιακή και ανατρεπτική χρονιά, δεν θα μπορούσε και το ούτως ή άλλως δύσκολο και ανατρεπτικό Βρετανικό Ράλι να μην έχει ανάλογη εξέλιξη. Μία εξέλιξη που στην αρχή του τριημέρου φαινόταν ότι θα ήταν απλά ένας περίπατος του Ott Tanak ο οποίος έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και έδειχνε ότι θα συνέχιζε το σερί των νικών, όμως η εγκατάλειψή του το Σάββατο έφερε τα πάνω-κάτω σε όλη την κατάταξη.

Τελικός νικητής ήταν ο Sebastien Ogier ο οποίος με την τέταρτη φετινή του νίκη είναι πλέον δεύτερος στη βαθμολογία, μόλις 7 βαθμούς πίσω από το Neuville. Ο Οgier κινήθηκε σοφά όλο το τριήμερο στο πάντα δύσκολο τερέν της Ουαλίας, και όταν χρειάστηκε στην τελευταία ειδική, έκανε έναν εκπληκτικό χρόνο, παίρνοντας την πρώτη θέση από τον Jari Matti Latvala και το Toyota Yaris.

O Φινλανδός της Toyota οδήγησε πολύ γρήγορα τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, ήταν μπροστά για μεγάλο μέρος του αγώνα, όμως την κρίσιμη στιγμή δεν κατάφερε να αντέξει στην πίεση και την εμπειρία του Ogier. Μεγάλη απογοήτευση για τον Τanak που φαινόταν ότι θα είχε κυρίαρχο λόγο στον συγκεκριμένο αγώνα (και θα έμπαινε για τα καλά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος) όμως τελικά το μόνο που κατάφερε στο Νησί είναι οι 4 βαθμοί από την επίδοσή του στην Power Stage.

Tρίτος τερμάτισε ο Esapekka Lappi που σε συνδυασμό με την επίδοση του Latvala πρόσθεσαν πολύτιμους βαθμούς στην Toyota στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Πίσω του βρέθηκε ο Craig Breen ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Neuville, μειώνοντας έτσι τις απώλειες σε βαθμούς σε έναν αγώνα που από την αρχή φάνηκε να μην είναι στην καλή του κατάσταση. Την εξάδα έκλεισε ο Andreas Mikkelsen με το άλλο Hyundai.

Eπόμενος αγώνας το Ράλλυ Ισπανίας στις 26-28/10, με το πρωτάθλημα να έχει πάρει φωτιά, και την επανεμφάνιση του Sebastien Loeb με Citroen C3 WRC να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανακατατάξεις και ανατροπές κάθε είδους.