Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το VW Nivus;


Η γερμανική εταιρία είναι μία από εκείνες με τα περισσότερα SUV στην γκάμα της καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο εύρος του αγοραστικού κοινού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: KOLESA.RU
  • 9/1/2020

Και μέσα στο έτος αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμη, το Nivus το οποίο θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από την Βραζιλία για να κυκλοφορήσει σε συγκεκριμένες αγορές της Ευρώπης προς τα τέλη του 2020 με αρχές του 2021. Προς το παρόν η Volkswagen δεν έχει παρουσιάσει καν το μοντέλο, αλλά έχει δώσει αρκετά teaser ώστε να εμπνεύσει το ρωσικό kolesa.ru.

Όπως μπορείτε να δείτε στις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες ως βάση χρησιμοποιήθηκε η τελευταία σχεδιαστική άποψη όπως αυτή αποτυπώνεται από το μικρότερο T-Cross έως το νέο Golf. Πέρα από την κλασική όψη του μπροστινού μέρους το σημείο που τραβά την προσοχή είναι το χαμήλωμα της οροφής στο πίσω μέρος παραπέμποντας μας σε ένα πιο crossover σχήμα από αυτό του T-Roc.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα το επερχόμενο Nivus θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο, όπως ισχύει για όλα τα κόμπακτ διαστάσεων SUV του VW Group. Στην βάση της γκάμας του μοντέλου θα υπάρχουν τρικύλινδρες εκδόσεις που θα συνδυάζονται με χειροκίνητο ή αυτόματο διπλόδισκο κιβώτιο.

Από εκεί και πέρα θα δούμε και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις, ενώ αν υπάρξει diesel μάλλον θα είναι δίλιτρη αφού στα μικρά κυβικά η σχετική έκδοση οδεύει προς κατάργηση. Πάντως, το θέμα είναι πως η Volkswagen ίσως και να το παρακάνει με τα τόσα SUV στην γκάμα της και ως ένα βαθμό να δημιουργεί κάποια σύγχυση στον υποψήφιο αγοραστή. Από την άλλη, ας υπάρχουν μοντέλα και η επιλογή είναι μία…