Οι προβληματισμοί του Kim: Mercedes-Benz ή Rolls-Royce;


Ο Kim Jong-Un εντοπίστηκε με τη νέα του μαύρη Phantom! Έχει άραγε ο λαός της χώρας του ανάλογες δυσκολίες;

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/10/2018

Ειδήσεις σχετικές με το αυτοκίνητο από τη Βόρεια Κορέα; Κι όμως, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Mike Pompeo, του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην απομονωμένη ασιατική χώρα, τηλεοπτικά πλάνα και φωτογραφίες έδειξαν τον ηγέτη του κράτους Kim Jong-Un να μετακινείται με μία Rolls-Royce.

Τον Kim, λοιπόν, τον είχαν «φωτογραφήσει» τα μέσα τον τελευταίο καιρό σε ένα στόλο από θωρακισμένες (Pullman) λιμουζίνες της Mercedes, βασισμένες στην έκδοση S 600 του 2012. Ωστόσο, όλα δείχνουν τώρα πως ο Βορειοκορεάτης... αλλάζει τις Γερμανίδες φίλες του, αν σκεφτούμε ότι η Rolls-Royce είναι μεν βρετανική, αλλά και θυγατρική του ομίλου BMW. Το ακριβές όνομα της δεύτερης; Rolls-Royce Phantom.

Ο Kim Jong-Un είναι γνωστός για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που έχει για τα αυτοκίνητα και τα αεροσκάφη, με την τελευταία συλλογή οχημάτων να το επιδεικνύει αυτό. Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, συνάντησε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στη Σιγκαπούρη -νωρίτερα μέσα στο 2018- ο τελευταίος δεν έκρυψε το ενδιαφέρον και την περιέργειά του για την προεδρική λιμουζίνα, που γνωρίζουμε ως “The Beast”.

Πάντως, η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Kim με τη νέα Rolls-Royce έγινε αφότου ο Pompeo επέστρεψε στις ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά, πέραν του ότι το αυτοκίνητο είναι μαύρου χρώματος, άλλα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά. Βέβαια, είναι πολύ πιθανό να είναι τεθωρακισμένο, με δεδομένο κιόλας ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο του ηγέτη του κράτους.

Οι τεθωρακισμένες Rolls-Royce Phantom δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Επίσης, υπάρχουν πολλές εταιρείες, οι οποίες μπορούν να εφοδιάσουν αυτά τα πολυτελή οχήματα με εξοπλισμό του είδους.

Σχετικά με τις παλιές Mercedes-Benz του Kim, το βορειοκορεατικό καθεστώς συνηθίζει να χρησιμοποιεί τα παλιότερα αυτοκίνητα για τις μεταφορικές ανάγκες σπουδαίων επισκεπτών μεν, αλλά... β’ κατηγορίας. Κάποια άλλα μοντέλα της Mercedes-Benz, ηλικίας περίπου 30 ετών, παρέμειναν ενεργά, παρέχοντας τέτοιες υπηρεσίες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Pompeo στη χώρα χρησιμοποιήθηκαν λιμουζίνες, που βασίζονται στη Mercedes-Benz S 600, αλλά δε μετέφεραν κάπου τον Kim Jong-Un.

Μήπως, τελικά, στις φλέβες του Βορειοκορεάτη ηγέτη δε ρέει αίμα, αλλά βενζίνη; Όποιος τον αποκαλέσει “petrolhead” δε θα έχει καθόλου άδικο.