Οδηγός ταξί συνελήφθη επειδή πάτησε και σκότωσε περιστέρι με το αυτοκίνητο


«Οι δρόμοι ανήκουν στους ανθρώπους, τα περιστέρια πρέπει να αποφεύγουν τα αυτοκίνητα» ήταν η απάντηση του οδηγού όταν κλήθηκε να απολογηθεί στους αστυνομικούς για την πράξη του.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/12/2023

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας οδηγός ταξί στην Ιαπωνία με την κατηγορία ότι οδήγησε εσκεμμένα το αυτοκίνητό του μέσα από σμήνος περιστεριών που βρίσκονταν στον δρόμο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον θανάσιμο τραυματισμό σε ένα από αυτά.

Το περιστατικό συνέβη στο Τόκιο και οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 50χρονου Atsushi Ozawa αφού πρώτα επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες μέσα υλικό που πήραν από κάμερες παρακολούθησης.

Η καταγγελία έγινε από περαστικό. Όπως ανάφερε, ο Ozawa περίμενε στο φανάρι και μόλις άναψε πράσινο πάτησε το γκάζι, επιτάχυνε και πέρασε πάνω από τα περιστέρια που βρίσκονταν μερικά μέτρα πιο μπροστά, στην πορεία του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, η αστυνομία έλεγξε προσεκτικά το υλικό από τις κάμερες και διαπίστωσε ότι ο οδηγός επιτάχυνε εσκεμμένα προς τα πουλιά με στόχο να τα πατήσει και να τα σκοτώσει.

Μάλιστα το δίκτυο NHK αναφέρει ότι όταν ο οδηγός ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί προχώρησε σε αυτή την κίνηση, απάντησε ότι «οι δρόμοι ανήκουν στους ανθρώπους, τα περιστέρια είναι αυτά που πρέπει να αποφεύγουν τα αυτοκίνητα».

Πλέον έρχεται αντιμέτωπος με την κατηγορία ότι τραυμάτισε θανάσιμα πτηνό που δεν ανήκει στην κατηγορία των θηραμάτων που ορίζει ο νόμος. Έτσι αν η δικαιοσύνη αποφανθεί ότι είναι ένοχος θα τιμωρηθεί για την παραβίαση του νόμου περί προστασίας της άγριας ζωής της Ιαπωνίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συμπάθεια που δείχνουν οι κάτοικοι του Τόκιο προς τα περιστέρια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κοινή πεποίθηση που υπάρχει για τα κοράκια, αφού τα προηγούμενα χρόνια στοχοποιήθηκαν για τις «επιθέσεις» που έκαναν στους κάδους σκουπιδιών της πόλης.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το 2001 ο τότε κυβερνήτης της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Shintaro Ishihara, είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά πόλεμο στα περίπου 37.000 κοράκια της πόλης και πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι ο αριθμός τους μειώθηκε κατά δύο τρίτα μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες.