Ο 'Thor' παίρνει τη μορφή μίας BMW XM από τη Manhart (photos)


Η Manhart πιάνει πάλι στα χέρια της την BMW XM και της δίνει αύρα σκανδιναβικής θεότητας.

  • Manhart Performance/Facebook
  • 18/2/2024

Η Manhart είναι γνωστή για τις ακραίες δημιουργίες της, καθώς καταπιάνεται με ήδη γρήγορα μοντέλα των μεγάλων Ευρωπαίων κατασκευαστών και τα πάει ένα βήμα παραπέρα, τόσο σε επίπεδο επιδόσεων, όσο κι αισθητικά.

Η BMW XM έχει βρεθεί πολλές στις εγκαταστάσεις της για να δεχτεί σημαντικές αλλαγές, όμως σαν τη 'Thor', καμία.

'Thor' είναι η ονομασία αυτής της ειδικής XM, και σε αντίθεση με άλλες του είδους της, δεν είναι μοναδική, δηλαδή δεν έχει κατασκευαστεί για έναν συγκεκριμένο πελάτη, οπότε με το κατάλληλο ποσό μπορεί ο οποιοσδήποτε να την αποκτήσει.

Οι αλλαγές ξεκινούν από το εξωτερικό, με την τοποθέτηση ενός νέουkit φτιαγμένου από ανθρακόνημα, με μεγάλες οπές τύπου GT-R στο καπό, οι οποίες δένουν οπτικά με τα 'kidney grilles' στο εμπρός μέρος, το σήμα κατατεθέν της BMW.

Επιπλέον, τα καλύμματα των καθρεφτών είναι από ανθρακόνημα, οι ποδιές στο κάτω μέρος το ίδιο, ενώ πίσω το βλέμμα τραβούν το spoiler στην οροφή, ο νέος διαχύτης και οι ψεύτικοι αεραγωγοί.

Δεν αναφέρεται καμία αλλαγή στον κινητήρα, επομένως η 'Thor' διαθέτει ό,τι κι η εργοστασιακή XM: ένα plug-in hybrid σύνολο, το πρώτο στην ιστορία του τμήματος Μ. Στη βάση του βρίσκεται ένας twin-turbo V8 των 4,4 L και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος έχει “κουμπώσει” πάνω στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ZF των 8 σχέσεων.

Αυτό ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια από ένα σύστημα μπαταριών των 25,7 kWh που επιτρέπει στο θηριώδες SUV των 2.750 kg να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 88 km. Συνδυαστικά η δύναμη της BMW XM φτάνει τους 653 PS και 800 Nm ροπής, έχοντας δυνατότητα να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 4,3 sec. με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Πηγή φωτογραφιών: Manhart Performance/Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε την BMW XM Label Red να σημειώνει νέο ρεκόρ στην ανάβαση του Pikes Peak (video)

BMW XM: Τα επιπλέον «κιλάκια» δεν την εμπόδισαν να περάσει με άνεση τον τάρανδο (video)