Ο πολυμήχανος Δημήτρης Κορρές σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση (video)


Ο αεικίνητος Δημήτρη Κορρές μιλάει για τα αυτοκίνητά του, τα πρώτα «μαστορέματα» στη ραπτομηχανή της γιαγιάς, τον αδελφό του Μανόλη που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Παρθενώνα, ενώ η συνέντευξη κλείνει με μια γρήγορη off-road βόλτα. 

  • ΦΩΤΟ: CAR AND DRIVER
  • 11/3/2023

Ο Δημήτρης Κορρές δεν χρειάζεται συστάσεις. Κάποιοι τον έχουν χαρακτηρίσει «σύγχρονο Αρχιμήδη» και κάποιοι άλλοι «Ιερό Τέρας της Αυτοκίνησης», ωστόσο ο ίδιος αποφεύγει τις μεγαλοστομίες, παραμένει απλός και προσιτός, αφήνοντας τα έργα του να μιλήσουν

Ο Έλληνας αρχιτέκτονας πριν από μερικούς μήνες συμμετείχε στην Ημερίδα που διοργάνωσε το Car and Driver, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και οι φοιτητές των Πολυτεχνικών Σχολών που συμμετέχουν στο Formula Student είχαν την ευκαιρία να τον προσεγγίσουν και να ζητήσουν συμβουλές για τα συστήματα των μονοθεσίων τους. Προφανώς, οι περισσότερες απορίες αφορούσαν στις αναρτήσεις, ένα πεδίο το οποίο ο κ. Κορρές το γνωρίζει όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα.

Τρανή απόδειξη αποτελεί το Korres Project 4 το οποίο παρουσίασε μαζί με την ομάδα του στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Πρόκειται για μία υπερκατασκευή, ένα υπεραυτοκίνητο, που μπορεί να κινηθεί με την ίδια ευκολία σε κάθε έδαφος. Περισσότερα για το Korres Project 4 μπορείτε να διαβάσετε στην αναλυτική παρουσίαση του Car and Driver.

Πριν από μερικές ημέρες ο Δημήτρης Κορρές έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στον κ. Ιωσήφ Παπαδόπουλο για το ridandsea.com. Εκεί δεν έμεινε στα αυτοκίνητα και τις αναρτήσεις αλλά μίλησε για όλη του την πορεία μέχρι σήμερα.

Για τα παιδικά του χρόνια στην Κυψέλη, τον αδελφό του Μανόλη ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με την αναστήλωση του Παρθενώνα και τον θαυμάζει απεριόριστα, τα ιδιαίτερα παιδικά τους παιχνίδια και τον τρόπο με τον οποίο παρατηρούσαν τις κατεδαφίσεις σπιτιών στη γειτονιά τους, στη θέση των οποίων ξεπηδούσαν πολυόροφες πολυκατοικίες, την απώλεια του πατέρα του σε μικρή ηλικία και τον «αγώνα» που έδωσε η μητέρα του για να μεγαλώσει τα τρία της παιδιά, την ραπτομηχανή της γιαγιάς και τους πειραματισμούς με αυτόν τον ευφυέστατο μηχανισμό, τις μεταφορές κτιρίων και τα μεγάλα έργα στα οποία έχει δουλέψει, την πρώτη του αγάπη με τις μοτοσυκλέτες, το πάθος του για την αναρρίχηση και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα. Φυσικά, το video κλείνει με μια off-road βόλτα με το δημιούργημα του Δημήτρη Κορρέ.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στα δύο παρακάτω video…

Πηγή: ribandsea.com