O Mark Webber στο τιμόνι της Porsche Mission E (video)


O πρώην πιλότος της Formula 1 έχει αναλάβει εδώ και μήνες τον ρόλο του πρεσβευτή στην Porsche και στο επίσημη βίντεο της εταιρίας θα τον δείτε να οδηγεί την Mission E.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/5/2018

Ο Webber μπορεί να έχει μάθει στα πατιλίκια με συμβατικούς κινητήρες αλλά δεν λέει όχι και στα καθαρά ηλεκτροκίνητα. Και πως θα μπορούσε να μην δεχθεί να οδηγήσει την  Mission E, το επερχόμενο πλήρως ηλεκτροκίνητο τετράθυρο κουπέ της Porsche που ως πρωτότυπο είχε παρουσιαστεί το 2015 στην έκθεση της Φρανκφούρτη. Οι Γερμανοί έδωσαν το πράσινο φως και σταδιακά θα βλέπουμε όλο και περισσότερα στοιχεία για την Mission Ε που θα παρουσιασθεί ως μοντέλο παραγωγής το 2019.

Στο βίντεο θα δείτε τον Webber πίσω από το τιμόνι της Mission E που δεν την πιέζει ιδιαίτερα στην πίστα του Weissach αλλά μας δείχνει πόσο σβέλτη και αθόρυβη είναι με τον βασικό ήχο να προέρχεται από την κύλιση των ελαστικών. Ο Webber λέει πόσο απόλαυσε την αμεσότητα του σασί και πως νιώθεις την δύναμη που έχει μία Porsche με περίπου 600 άλογα.

Όλα αυτά τα λέει ένας πρωταθλητής του WEC (πρωταθλήματος αντοχής) το 2015 με την αγωνιστική 919 Hybrid. Όσον αφορά στην Mission E οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 0-100 σε περίπου 3,5 sec με την αυτονομία να φτάνει τα 500 km.