Ο επικεφαλής της PSA λέει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να επιφέρουν προβλήματα!


Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσιάζονται ως το μέλλον αλλά υπάρχουν και άλλες απόψεις. Ο Carlos Tavares, ο ισχυρός άντρα της PSA, έχει τη δική του.

  • 12/4/2018

Ο όμιλος της PSA έχει ξεκάθαρο πλάνο για τη μετάβασή του προς την ηλεκτροκίνηση, μιας και θέλει έως το 2020 να διαθέτει μια έκδοση με τουλάχιστον ηλεκτρική υποβοήθηση για το 50% των μοντέλων της γκάμας του. Ποσοστό που θα γίνει 100% μέχρι το 2025. Από την άλλη όμως ο επικεφαλής του Carlos Tavares δεν διστάζει να πει πως η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση γίνεται χωρίς να έχει κανείς πλήρη εικόνα των συνέπειών της.

Ο επιτυχημένος μάνατζερ λέει χαρακτηριστικά «…αναρωτιέμαι ποιος έχει μια σφαιρική εικόνα. Υπάρχουν τόσα άλλα πέρα από την πώληση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Από την κατασκευή των μπαταριών μέχρι την ανακύκλωσή τους, από τη διαθεσιμότητα των σπάνιων μετάλλων που απαιτούνται μέχρι τους τρόπους εξόρυξής τους, τις υποδομές για τη φόρτισή τους, το συνολικό κόστος κατοχής τους και βέβαια τι θα ισχύει για την φορολόγησή τους. Επίσης αν θέλουμε καθαρή ενέργεια θα πρέπει να ρωτάμε και πως θα παράγουμε αυτήν την ενέργεια. Κατά την άποψή μου η αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά γρήγορα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση αλλά η σφαιρική εικόνα που προανέφερα έχει πολλά κενά. Πολύ φοβάμαι πως κανείς δεν έχει μια συνολική προσέγγιση και αν κάτι δεν πάει καλά το όλο θέμα θα στραφεί εναντίον μας. Όχι μόνο στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία». Άδικο έχει;