O διάδοχος της McLaren 570S θα έχει υβριδική και... αυτόνομη τεχνολογία!


Ακόμα και οι πιο σπορ κατασκευαστές υπκύπτουν στις νέες τεχνολογίες με την McLaren να ετοιμάζει την επόμενη γενιά της 570S με υβριδικό σύστημα και αυτόνομη οδήγηση!

  • 11/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ

Αν και μοιάζει παράδοξο, φαίνεται ότι οι νέες τεχνολογίες δεν αφήνουν αδιάφορους και τους καθαρόαιμους σπορ κατασκευαστές. Μεταξύ αυτών και η McLaren, το αφεντικό της οποίας Mike Flewitt δήλωσε ότι η επόμενη γενιά της 570S που θα παρουσιαστεί το 2019 θα έχει και υβριδική έκδοση. 

Ο ίδιος δήλωσε ότι η εισαγωγική McLaren της σειράς Sport Series θα ενσωματώει το νέο σασί Monocell II, το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να δεχθεί και υβριδικό σύστημα κίνησης.

Όσο για την αυτόνομη οδήγηση, και για το πως μπορεί να ταιριάξει σε ένα σπορ αυτοκίνητο, ο Flewitt δήλωσε ότι θα γίνει με προσεκτικό τρόπο, έχοντας κατά νου περισσότερο την ασφάλεια και την άνεση του οδηγού παρά την επέμβαση στον τρόπο που οδηγείται ένα τέτοιο μοντέλο.

Η McLaren 570S παρουσιάστηκε μόλις το 2015, όμως η McLaren έχει μικρό κύκλο ζωής στα μοντέλα της (μεταξύ 4 και 5 ετών), κάτι που σημαίνει ότι ο αντικαταστάτης της θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019.

Μέχρι τότε ίσως κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2018 μία έκδοση LT, με ακόμα πιο σπορ χαρακτηριστικά, ως αποχαιρετιστήριο μοντέλο στην πιο ενδιαφέρουσα "μικρή" McLaren.