Νέο Nissan LEAF με 203 PS και αυτονομία 300+ km!


Έπειτα από το πρόσφατο λανσάρισμά του και στην Ελλάδα, το Nissan LEAF παραμένει στην επικαιρότητα, καθώς οι Ιάπωνες έδωσαν στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες για την επόμενη (3η) γενιά του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: NISSAN
  • 17/7/2018

Σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα του χώρου του αυτοκινήτου, ο διευθυντής marketing και στρατηγικής πωλήσεων των ηλεκτροκίνητων μοντέλων, Brian Maragno, επιβεβαίωσε ότι η νέα έκδοση θα ονομάζεται LEAF E-Plus και ότι θα παρουσιαστεί εγκαίρως (έως τα τέλη του 2018), ώστε να είναι μοντέλο του 2019. Πιο σημαντική είναι, όμως, η είδηση ότι το νέο μοντέλο θα εφοδιάζεται με έναν αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα, ισχύος 203 PS!

Θυμίζοντας ότι η υπάρχουσα έκδοση έχει ισχύ 149 PS, παραθέτουμε περαιτέρω δηλώσεις του κ. Maragno: «Αν έχεις στη διάθεσή σου μία μεγαλύτερη μπαταρία, με αυξημένη χωρητικότητα, είσαι πλέον σε θέση να προσφέρεις και περισσότερη ισχύ.» Αυτή θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση του βάρους της μεγαλύτερης μπαταρίας και θα μπορεί να προσφέρει πιο συναρπαστική οδική συμπεριφορά.

Αναφερόμενοι στην μπαταρία, προσθέτουμε ότι η χωρητικότητά της αναμένεται να φτάνει τις 60 kWh, με αποτέλεσμα η αυτονομία του οχήματος να φτάνει τα σχεδόν 320 km. Η εταιρεία κρατά, βέβαια, ακόμα κλειστά πολλά από τα χαρτιά της σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ωστόσο δεν κρύβει ότι μία από τις σημαντικότερες βελτιώσεις του νεότερου LEAF θα είναι η αυτονομία, η οποία θα φτάσει -με μία φόρτιση- τα περίπου 243 km.

Ο Maragno απέφυγε να προσδιορίσει το ακριβές χρονικό σημείο της παρουσίασης του LEAF E-Plus, αλλά με δεδομένο ότι θα είναι μοντέλο του 2019, το ντεμπούτο του δεν πρόκειται να αργήσει πολύ ακόμη. Επίσης, με δεδομένο ότι η Nissan δε θα δώσει το «παρών» στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, τα πιθανότερα σενάρια «βλέπουν» την πρεμιέρα του αυτοκινήτου να γίνεται στο Los Angeles Auto Show τον ερχόμενο Νοέμβριο. Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι επίσημο, αλλά βρίσκουμε πολύ λογική την απόφαση της παρουσίασης του νέου μοντέλου στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων (ΗΠΑ) στον κόσμο.

Πέρα από τα λεγόμενα περί LEAF E-Plus, η συζήτηση των δημοσιογράφων με τον κ. Maragno έφτασε και στο... αντιφατικό θέμα, που έχει όνομα “LEAF Nismo”. Ο παράγοντας της Nissan δεν ήταν ιδιαίτερα σαφής, αν και δήλωσε ότι «δεν έχουμε κάνει σχετικές -με μία Nismo έκδοση του αυτοκινήτου- ανακοινώσεις στις ΗΠΑ, επομένως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει ακόμη...»