Μικρής έκτασης ανανέωση για το Audi Q7


Το μεγάλο SUV της Audi ανανεώνεται ελαφρώς προκειμένου να γίνει οπτικά πιο ελκυστικό. Με την ευκαιρία θα αναβαθμιστούν και τα ηλεκτρονικά του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/10/2018

Το βέβαιο είναι πως το Q7 δεν έχει συμπληρώσει ακόμα τα περίπου 3 χρόνια παρουσίας που συνήθως απαιτούνται προκειμένου να υποβληθεί σε ανανέωση. Η Audi όμως θα προχωρήσει σε ένα περιορισμένης έκτασης facelift του προκειμένου να του εξασφαλίσει μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα οπτικά εικόνα. Ταυτόχρονα και να το εναρμονίσει με το Q8, που παρουσιάστηκε πολύ πρόσφατα.

Έτσι οι πιο σημαντικές αλλαγές εντοπίζονται χαμηλά στο εμπρός μέρος, στην εισαγωγή αέρα που θα είναι πιο τονισμένη, ενώ οι σχεδιαστές της Audi θα περιορίσουν και την απόσταση μεταξύ των προβολέων και του περιγράμματος της Singleframe μάσκας. Προκειμένου βέβαια το σύνολο να δείχνει πιο κομψό και πιο ανάλαφρο.

Αντίστοιχες αλλαγές θα γίνουν και στο πίσω μέρος, ενώ όπως είθισται τον τελευταίο καιρό η ανανέωση θα περιλαμβάνει και μια αναβάθμιση των ηλεκτρονικών του συστημάτων. Τόσο αυτών που αφορούν τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας όσο και το infotainment και τη διασύνδεση.

Παράλληλα κάποιες αλλαγές αναμένεται να γίνουν και στους κινητήρες προκειμένου να εναρμονιστούν ακόμα καλύτερα με τις προδιαγραφές του WLTP. Οι αλλαγές στο Q7 θα περάσουν φυσικά και στην κορυφαία και πιο σπορ εκδοχή του, το SQ7 με το θηριώδη V8 diesel των 4.000 cc με τα δύο συμβατικά turbo και το ένα ηλεκτρικό, ο οποίος για την ώρα αποδίδει 435 PS.