Μία κατακοκκίνη Lexus LFA μπορεί να γίνει δική σας (photos)


Αυτή η σχεδόν αχρησιμοποίητη Lexus LFA, με κόκκινο χρώμα εντός κι εκτός, μπαίνει σε δημοπρασία κι ετοιμάζεται να «πιάσει» μεγάλο ποσό.

  • ΦΩΤΟ: RM Sotheby's
  • 4/1/2023

Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο αυξάνεται η ζήτηση για το Lexus LFA, το supercar της αμερικανικής εταιρείας, θυγατρικής της Toyota.

Για αυτό και κάθε παράδειγμά του που βγαίνει σε δημοπρασία είναι ανάρπαστο.

Το συγκεκριμένο έχει 11.909 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, κάτι που το κάνει σχεδόν... του κουτιού. Τον Μάιο, που ήταν και το τελευταίο σέρβις του, χρειάστηκε μόνο αλλαγή λαδιών και νέο μπουζί.

Μετά από αρκετά χρόνια καθήμενο σε μία αντιπροσωπεία ως εκθεσιακό κομμάτι, το κατακόκκινο LFA, ένα εκ των μόλις 22 που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ με αυτό το χρώμα Absolute Red, αγοράστηκε από τον τωρινό ιδιοκτήτη του 2018, που έκανε συνολικά 400 χιλιόμετρα μαζί του.

Το χρώμα αυτό δεσπόζει τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του οχήματος, από το ταμπό μέχρι το τιμόνι, τις πόρτες και την κεντρική κονσόλα.

Στην «καρδιά» της LFA βρίσκεται ένας V10, 4λιτρος κινητήρας, απόδοσης 561 PS, που αγγίζει τις 9000 rpm. Κι όντας κατασκευασμένος από το αλουμίνιο, μαγνήσιο και τιτάνιο, είναι μικρότερος από έναν V8 και ελαφρύτερος από έναν V6.

Στο site της RM Sotheby's, όπου γίνεται και η δημοπρασία, η τιμή πώλησης αναμένεται να φτάσει τις 700.000 με 800.000 δολάρια.