Μια Chevrolet C3 Corvette δέχεται την αγάπη που της αξίζει μετά από 45 χρόνια (video)


Η συγκεκριμένη C3 Corvette του 1978 έχει διανύσει περίπου 2.500 km και δεν έχει οδηγηθεί από το 1980.

  • ΦΩΤΟ: WD DETAILING - YOUTUBE
  • 23/4/2024

Ο κόσμος είναι γεμάτος με ξεχασμένα, παρατημένα αυτοκίνητα. Κάθε χωράφι, αχυρώνας, πίσω αυλή ή αποθήκη αποτελεί έναν εν δυνάμει χώρο «ταφής» παλιών, κλασικών αυτοκινήτων, που δεν έλαβαν ποτέ τη φροντίδα, που τους αναλογούσε.

Μια ακόμη τέτοια περίπτωση συνάντησε η ομάδα του καναλιού WD Detailing στο YouTube. Πρόκειται για μια Chevrolet C3 Corvette του 1978, που έχει διανύσει μόλις 1.599 μίλια, δηλαδή 2.573 km κι έχει μείνει ανέγγιχτη τα τελευταία 45 χρόνια.

Οι ειδικοί του καναλιού δυσκολεύτηκαν να αφαιρέσουν το όχημα από τον αχυρώνα, όπου ήταν αποθηκευμένο, αφού οι πόρτες του χώρου κι ο ίδιος ο χώρος ήταν καλυμμένα με λάσπη και κλαδιά. Επιστρέφοντας με την Corvette στο συνεργείο, ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασής της. Όπως είναι λογικό, το αυτοκίνητο βρισκόταν σε αρκετά κακή κατάσταση.

Το εξωτερικό ήταν καλυμμένο με βρωμιά, όμως το μεγαλύτερο μέρος της αφαιρέθηκε με το πρώτο πλύσιμο με πιεστικό και σαπούνι. Στο μπροστινό μέρος, ο πλαστικός προφυλακτήρας ήταν το σημείο, που δυσκόλεψε περισσότερο την ομάδα, αφού είχε απορροφήσει την περισσότερη βρωμιά, λόγω του υλικού του.

Ευτυχώς, ο ιδιοκτήτης του οχήματος αποφάσισε, πριν το παρατήσει, να κλείσει καλά όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, σφραγίζοντας την καμπίνα και προστατεύοντάς την από οποιονδήποτε εξωτερικό παράγοντα.

Έτσι, το κόκκινο δέρμα των καθισμάτων έχει διατηρηθεί σαν καινούργιο, παρά την εμφανή παρουσία των τρωκτικών, που πάντα βρίσκουν τον δρόμο τους. Ωστόσο, το μόνο που χρειάστηκε για να επανέλθει η καμπίνα σχεδόν στην αρχική της κατάσταση ήταν ένας βαθύς καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα κι αρκετό τρίψιμο.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό το παρατημένο Seat Ibiza «ζωντανεύει» ξανά μετά από 10 χρόνια (video)

Η διάσωση αυτού του παρατημένου Audi R8 Spyder κράτησε 4 ώρες (video)

Αυτή η Ford Mustang του '66 σώθηκε αφού καταστράφηκε ένας αχυρώνας (video)