Μία Bentley για το 2050!


Η βρετανική βιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων Bentley οργάνωσε με φοιτητές του Βασιλικού Κολλεγίου των Τεχνών (Royal College of Art’s) ένα project σχεδίασης, από το οποίο θα προέλθουν ιδέες για μια Bentley, που προβλέπεται να κυκλοφορεί το έτος 2050.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: BENTLEY
  • 10/10/2018

Ακόμα και σε έναν κόσμο, που γίνεται όλο και πιο εικονικός και ψηφιακός, η βρετανική βιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων Bentley θέλει να σηκώσει τη... σημαία. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι φοιτητές του Βασιλικού Κολλεγίου των Τεχνών (RCA), που καλούνται να κοιτάξουν βαθιά μέσα στο μέλλον και με τα σχέδιά τους να παρουσιάσουν μία Bentley, η οποία θα μπορούσε να εκπροσωπήσει επάξια τη φίρμα το 2050.

Από τους αρχικά 24 συμμετέχοντες στο διαγωνισμό έχουν ξεχωρίσει ήδη και προκριθεί στις επόμενες φάσεις τέσσερις, οι οποίοι, κατά την εξέλιξη των σχεδίων τους, υποστηρίζονται ιδιαίτερα ένθερμα από το τμήμα σχεδίασης της Bentley.

Η Irene Chiu παρουσιάζει με το “Luxury Soundscapes” ένα αεροσκάφος, το οποίο κρατά μακριά από το χώρο των επιβατών όλους τους άβολους και ενοχλητικούς ήχους. Είναι δηλαδή μια κινούμενη... όαση ευημερίας.

Η γοητεία του κινητήρα εσωτερικής καύσης

Η Kate NamGoong παρουσιάζει με το σχέδιό της έναν τελείως διαφορετικό στόχο. Ο πελάτης της Bentley θα ήθελε το 2050 να συνεχίσει να βιώνει τη γοητεία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, έστω κι αν ο υπόλοιπος κόσμος κινείται αυτόνομα ή με κάποιο ηλεκτροκίνητο μέσο. Προκειμένου να απολαύσει κανείς πλήρως τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, αυτός έχει γίνει ορατός μέσω των διάφανων επιφανειών, που τον περιβάλλουν. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει τα σύγχρονα μηχανικά ρολόγια, που παρουσιάζουν τόσο ξεκάθαρα την τεχνολογία τους.

Από την πλευρά του, το σχέδιο “Stratospheric Grand Touring” του Jack Watson δείχνει ότι τα ταξίδια στο μέλλον δεν είναι απαραίτητο να συνδέονται με τη γη. Γι’ αυτό το λόγο δείχνει περισσότερο σαν ένα ιπτάμενο... πιατελάκι.

“Elegant Autonomy” ονομάζεται το σχέδιο του Enuji Choi, που έχει ως στόχο ένα αυτόνομα (αυτο)κινούμενο μέλλον. Με αυτό το όχημα, λοιπόν, οι πελάτες της Bentley οφείλουν να κινούνται όντας τελείως χαλαροί και τελείως αυτόνομα μέσα στην κίνηση.