Με κινητήρα από BMW η νέα Jaguar F-Type;


Καθώς πλησιάζει η ώρα της ανανέωσης της Jaguar F-Type φήμες θέλουν να δανείζεται κινητήρα από την BMW.
 

  • 11/10/2018

Η Jaguar F-Type βρίσκεται ανάμεσά μας από το 2013 και όπως είναι φυσικό πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει να εμφανιστεί η νέα γενιά της, η οποία μάλλον θα παρουσιαστεί το αργότερο μέχρι το 2020.

Σε φήμες που κυκλοφόρησαν ήδη στο διαδίκτυο, ακούγεται για πρώτη φορά και μία σημαντική αλλαγή για τη  νέα γενιά. Μια αλλαγή που θέλει τον κινητήρα να προέρχεται από την ΒΜW. 

Ο λόγος για τον V8 turbo των 4,4 λίτρων ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ήδη υπάρχοντα κινητήρα της F-Type, τον V8 των 5 λίτρων, ο οποίους κρατά από την εποχή της Ford.

Αν όντως ισχύουν οι πληροφορίες αυτές, τότε ο συγκεκριμένος γερμανικός κινητήρας ίσως  βρει την θέση του και κάτω από το καπό άλλων μοντέλων της εταιρίας, όπως για παράδειγμα τα κορυφαία Range Rover.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η νέα F-Type θα βασιστεί πάνω σε ένα νέο αλουμινένιο πλαίσιο με στόχο την μείωση του βάρους ακόμα πιο χαμηλά. Στην περίπτωση που τελικά επιλεγεί ο κινητήρας της BMW θα είναι σίγουρα και πιο δυνατή από την σημερινή εκδοχή της, ενώ παράλληθα θα είναι και πιο οικονομική και με πιο χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Αν και μέσα στις προθέσεις των ανθρώπων της εταιρίας, και ιδίως του σχεδιαστή της Ian Cullum, ήταν η νέα F-Type να έχει τοποθετημένο τον κινητήρα στο κέντρο, φαίνεται τελικά ότι θα επιλεγεί η κλασική λύση με τον κινητήρα εμπρός. Τον ρόλο του πιο σπορ κεντρομήχανου μοντέλου  θα αναλάβει κάποιο άλλο αυτοκίνητο που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιό θα είναι και τι μορφή θα έχει.

Μαζί με όλες τις προαναφερθείσες πληροφορίες γίνεται λόγος και για μία αμιγώς ηλεκτρική F-Type η οποία θα μπορούσε να παρουσιαστεί πριν το 2023. Μένει να δούμε αν όντως θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και η τεχνολογία των μπαταριών μέχρι τότε ώστε να μπορεί να προχωρήσει η Jaguar στην παραγωγή ενός τέτοιου μοντέλου.