Με 8 νέα μοντέλα η Opel μέχρι το 2020


Η γερμανική εταιρία υπό την πλήρη εποπτεία πλέον του γκρουπ PSA θέλει να επικεντρωθεί σε μοντέλα και κατηγορίες που είναι επικερδείς.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/10/2018

Σε ανακοινώσεις που προχώρησαν υψηλόβαθμα στελέχη της Opel ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός των νέων μοντέλων της εταιρίας για τα επόμενα δύο χρόνια. Ένας προγραμματισμός που προβλέπει την παρουσίαση 8 νέων ή ανανεωμένων μοντέλων, με έμφαση κυρίως σε κατηγορίες που αποδίδουν μεγάλα κέρδη.

Η πιο σημαντική νέα παρουσίαση είναι η καινούργια γενιά του Corsa το οποίο θα μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με το νέο Peugeot 208. Θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019 και μάλιστα θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που θα έχει και πλήρως ηλεκτρική έκδοση, μέσα στο 2020.

Το άλλο μοντέλο που θα ανανεωθεί πλήρως είναι το Mokka X το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020. Με αυτό το νέο Mokka X η Opel θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στα SUV και να ανέβει από το 25% στο 40% των πωλήσεών της μέχρι το 2021. 

Νέο μοντέλο θα είναι και το καινούργιο Vivaro που σταματά πλέον την συνεργασία με το αντίστοιχο Renault Traffic και περνάει στο γκρουπ PSA, καθώς θα μοιράζεται τα μηχανικά μέρη και το δάπεδο με τα αντίστοιχα Citroen Jumpy/Peugeot Expert/Toyota ProAce 

Μέχρι το 2020 θα παρουσιαστούν επίσης κάποιες νέες εκδοχές του Combo ενώ θα υπάρχουν και τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα, με πρώτο το plug-in υβριδικό Grandland X που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019. Η εταιρία υπόσχεται ότι μέχρι το 2024 όλα τα μοντέλα της θα διατίθενται και με ηλεκτρική έκδοση.

Για να ενισχύσει την κερδοφορία της η Opel θα επικεντρωθεί σε δημοφιλείς κατηγορίες όπως τα SUV, κάτι που σημαίνει ότι θα αναγκαστεί να καταργήσει κάποια από τα υπάρχοντα μοντέλα. Έτσι αυτοκίνήτα όπως το Adam, το Karl και το ανοιχτό Cascada θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος της ζωής τους μέσα στο 2019, χωρίς να υπάρξει αντικαταστάτης τους.