Mazda: Οι κινητήρες diesel έχουν ακόμη μέλλον


Μετά την Mercedes-Benz, την Porsche και άλλους κατασκευαστές, ένας ακόμη εκπρόσωπος εταιρίας έρχεται να τοποθετηθεί στο θέμα των πετρελαιοκινητήρων…

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/4/2018

Αυτή την φορά ο Πρόεδρος και CEO της Mazda Ευρώπης, ο Jeff Guyton, ανέφερε μεταξύ άλλων την  αναγκαιότητα της πετρελαιοκίνησης και πόσο σημαντική είναι αυτή για τους κατασκευαστές και ειδικά όσους διαθέτουν SUV. «Αν αναγκαστούν οι πελάτες να αποκτήσουν αυτοκίνητα με χαμηλότερο CO2, αυτό δεν θα λειτουργήσει θετικά. Όσοι θέλουν ένα SUV και καλή κατανάλωση καυσίμου θα πάρουν diesel. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που θα συνεχιστεί η εξέλιξη αυτών των κινητήρων. Μπορούμε να κάνουμε τους diesel πολύ καθαρούς, δυνατούς και οικονομικούς. Νομίζουμε πως είναι καλύτερη λύση από μία πιο ακριβότερη π.χ. υβριδική διάταξη» είπε μεταξύ άλλων ο Guyton σε συνέντευξή του στην ολλανδική ιστοσελίδα AutoRai.

Ο CEO της Mazda θεωρεί πως το αγοραστικό κοινό θα αλλάξει θέση για τους πετρελαιοκινητήρες από τον Σεπτέμβριο που θα έχει τεθεί σε πλήρη ισχύ ο νέος κύκλος μετρήσεων WLPT που θα περιλαμβάνει και μετρήσεις σε πραγματικές συνθήκες κίνησης. Παράλληλα ο Guyton επιβεβαίωσε πως η Mazda δεν ετοιμάζει κάποιο μικρότερο μοντέλο από το γνωστό 2. Άλλωστε αυτή η κατηγορία έχει φθίνουσα πορεία με τις τελευταίες πληροφορίες να λένε πως η τριπλέτα του ομίλου VW (με τα up, Seat Mii και Skoda Citigo) δεν θα ανανεωθεί λόγω μειωμένης ζήτησης και χαμηλής κερδοφορίας.

Τέλος να υπενθυμίσουμε πως μέσα στην χρονιά θα επιβεβαιωθούν οι φήμες και θα ανακοινωθεί η επιστροφή και η αντιπροσώπευση της Mazda στην ελληνική αγορά.