Κοντοζυγώνει το Polestar 1


Το ηλεκτροϋβριδικό κουπέ θα δώσει το ευρωπαϊκό παρόν στις αρχές Ιουλίου πραγματοποιώντας την πρώτη εν κινήσει εμφάνιση στο κοινό του Goodwood Festival of Speed.

  • 11/6/2018

Την είδηση επιβεβαίωσε επίσημα η Polestar (το νέο σήμα της Volvo) η οποία μετά την παρουσίαση του πρώτου της μοντέλου στην Σαγκάη θα προχωρήσει και στην πρώτη επί ευρωπαϊκού εδάφους. Μάλιστα στο Goodwood θα παρουσιαστούν δύο Polestar 1 με προδιαγραφές παραγωγής, όταν το πρωτότυπο #004 θα οδηγήσει ο αρχιδοκιμαστής της εταιρίας, ο Joakim Rydholm.

Υπενθυμίζεται πως το Polestar 1 είναι ένα plug-in υβριδικό κουπέ που βασίζεται στο S90. Η συνδυαστική ισχύς θα φτάνει τα 600 άλογα όταν η ηλεκτρική αυτονομία θα είναι στα περίπου 150 km. Οι ιθύνοντες της εταιρίας μιλούν για ένα αυθεντικό σπορ κουπέ που θα συναρμολογείται στην Κίνα, θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες και η τιμή του στην Ευρώπη θα είναι στις 155.000€ (δίχως τους φόρους).

To Polestar 1 θα βρεθεί αντιμέτωπο με μοντέλα όπως το Tesla Model S P100D, ενώ οι πληροφορίες μας λένε πως αργότερα θα δούμε και Polestar 2 που θα τοποθετείται απέναντι στο Model 3.