Ηλεκτρονικές πινακίδες κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα στο Dubai


Λέτε και οι πινακίδες κυκλοφορίες των αυτοκινήτων μας να γίνουν οθόνες; Στο Dubai πάντως θεωρούν πως είναι το επόμενο βήμα και θα τις δοκιμάζουν μέχρι τα τέλη του 2018.

  • 13/4/2018

To Dubai έχει βάλει στόχο να γίνει μια από τις πιο προηγμένες τεχνολογικά μητροπόλεις του κόσμου, με σταδιακή χρήση drones και βέβαια αυτόνομων αυτοκινήτων. Μέχρι όμως όλα αυτά να γίνουν πραγματικότητα, κάτι που αναμένεται να πάρει μερικά χρόνια ακόμα, είπαν να υιοθετήσουν ηλεκτρονικές πινακίδες για τα αυτοκίνητά τους. Αρχικά σε πειραματικό στάδιο μέχρι το τέλος του έτους και στη συνέχεια, αν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά σε μόνιμη βάση.

Σύμφωνα με τον Abdullah al-Marzouqi, που είναι ο υπεύθυνος της αρμόδιας αρχής έκδοσης πινακίδων, οι ηλεκτρονικές προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις απλές ανάγλυφες. Διαθέτουν ενσωματωμένο GPS και έτσι σε περίπτωση ατυχήματος επιτρέπουν στις υπηρεσίες παροχής βοήθειας και την αστυνομία να εντοπίσουν πιο εύκολα το αυτοκίνητο. Επίσης παρακολουθούν την κίνηση και παρέχουν τα στοιχεία που συλλέγουν στα άλλα μέλη της κυκλοφορίας, ενώ τα ειδοποιούν και για τυχόν κινδύνους.

Επίσης φανταζόμαστε πως αν δεν βρίσκεις το αυτοκίνητό σου σε κάποιο γκαράζ η πινακίδα θα μπορεί να αναβοσβήνει με την ένδειξη «εδώ είμαι» στα αραβικά για να το εντοπίσεις. Εννοείται πως θα υπάρχει και γκάμα ανάλογων εκφράσεων για κάθε περίπτωση. Βέβαια από τη στιγμή που υπάρχει ενσωματωμένο GPS ο εντοπισμός του αυτοκινήτου θα μπορεί να είναι συνεχής, με ότι αυτό σημαίνει.