H VW θα συνδέσει μεταξύ τους πάνω από 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα!


Σε συνεργασία με την Microsoft προχωρούν σε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα αλλάξει πολλά στον τρόπο που λειτουργούν τα αυτοκίνητα.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/9/2018

Σε ανακοίνωση των δύο εταιριών, VW και Microsoft, ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσουν συνεργασία μέσω της οποίας η VW θα κάνει χρήση των υπηρεσιών cloud της Microsoft έτσι ώστε να μπορέσει να συνδέσει μεταξύ τους πάνω από 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα της εταιρίας.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα χρησιμοποιήσει το λογισμικό Αzure της Microsoft έτσι ώστε να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη υπηρεσία cloud στον κόσμο. Στόχος είναι να ξεκινήσει η μετάβαση της VW στην νέα εποχή της κινητικότητας, όπου ένα από τα βασικά στοιχεία θα είναι και η επικοινωνία των αυτοκινήτων με μία κεντρική μονάδα αλλά και μεταξύ τους.

Από το 2020 και μετά, πάνω από 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα της VW ετησίως θα μπαίνουν σ' αυτή την υπηρεσία, με τον CEO της εταιρίας να δηλώνει ότι με αυτό τον τρόπο θέλουν να είναι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων σε ότι αφορά την μετάβαση στη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

Οι λεπτομέρειες και τα οικονομικά μεγέθη της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστά. Από την πλευρά της η Microsoft προσπαθεί να μπει δυναμικά στο παιχνίδι, καθώς ήδη η Amazon έχει κάνει τις αντίστοιχες κινήσεις όντας πρώτη σ' αυτό τον χώρο και έχει πολύ μεγαλύτερο πελατολόγιο για τις υπηρεσίες cloud. 

Η VW σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κέντρο εξέλιξης υπηρεσιών cloud κοντά στα κεντρικά της Microsoft με πάνω από 300 μηχανικούς. Όλα αυτά ανήκουν σε ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων και εξαγορών που έχει αναγγείλει η VW με στόχο το 2025 να είναι και αυτή έτοιμη για τις τεράστιες αλλαγές που θα συντελεστούν μέσω της ηλεκτροκίνησης αλλά και της αυτόνομης οδήγησης.