H Volvo ετοιμάζει ένα κορυφαίο σε απόδοση S60 Polestar


Την επόμενη εβδομάδα η σουηδική εταιρία πρόκειται να προχωρήσει στα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς S60 (το πρώτο Volvo made in USA) και ήδη ανακοίνωσε ένα Polestar πακέτο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/6/2018

Τα οποία αποκαλυπτήρια θα γίνουν στο εργοστάσιο στο Charleston, στη Νότια Καρολίνα. Εκεί η Volvo θα παρουσιάσει το νέο της σεντάν (το V60 έχει ήδη παρουσιασθεί και το οδηγήσαμε στην Ισπανία) με τους Σουηδούς να προχωρούν σε μία κίνηση ισχύος δίνοντας στην δημοσιότητα κάποιες teaser φωτογραφίες από μία ειδική εκδοχή της έκδοσης T8 Twin Engine. Η Volvo αναφέρει πως το κανονικό S60 Twin Engine θα είναι ένα plug-in υβριδικό μοντέλο με ισχύ 400 PS και 640 Nm ροπής.

Τώρα, το πακέτο Polestar Engineering (η Polestar λειτουργεί ως ανεξάρτητο σήμα πλέον αλλά θα συνεχίσει αν παρέχει πακέτα και κιτ αναβάθμισης) θα προσφέρει +15 PS και +30 Nm χάρη στην διαφορετική χαρτογράφηση με μεγαλύτερη απόδοση και πιο ομαλή αλλαγή σχέσεων. Το εν λόγω πακέτο με αξεσουάρ και ανταλλακτικά "ισχύος" θα προσφέρεται και σε άλλα μοντέλα, όπως το V60 και το XC60. 

Ανάμεσα στα διάφορα αξεσουάρ περιλαμβάνονται οι ζάντες ελαφρού κράματος με τις δαγκάνες να έχουν ένα χρυσαφί χρώμα. Οι σιαγόνες είναι της Brembo και ένα χυτό κομμάτι, όταν οι δίσκοι και τα τακάκια είναι από υπερύψηλής αντοχής και με ειδική σχεδίαση για τάχιστη απαγωγή θερμότητας. Επίσης θα υπάρχουν στοιχεία από το Polestar 1, όπως τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ της Öhlins, μπάρες ενίσχυσης του πλαισίου.