Η Porsche θα μειώσει τον χρόνο φόρτισης όσο κρατά ο ανεφοδιασμός στο βενζινάδικο


Η γερμανική εταιρία υπόσχεται ότι θα μπορεί να φορτίζει τα αυτοκίνητά της σε χρόνους αρκετά μικρότερους από τα αντίστοιχα μοντέλα της Tesla.
 

  • 6/10/2018

Μοιάζει παράδοξο να φτιάχνεις γρήγορα αυτοκίνητα και μετά να χρειάζεται μία και δύο ώρες για να μπορείς να τα φορτίζεις (τουλάχιστον μέχρι το 80% της μπαταρίας τους). Και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει καλά η Porsche και έχει ήδη την απάντηση.

Η ταχυφόρτιση που ετοιμάζει θα μπορεί να γεμίζει την μπαταρία στο 80% μέσα σε μόλις 15 λεπτά της ώρας. Περίπου δηλαδή όσο κρατάει ένας ανεφοδιασμός μαζί με έναν καφέ σε έναν σταθμό βενζίνης. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Porsche Βορείου Αμερικής Klaus Zellmer, ο οποίος εν όψει της άφιξης της Taycan θέλει να ενισχύσει την θέση των αυτοκινήτων της εταιρίας απέναντι στην Tesla.

Όλα αυτά πάντως θα γίνουν με την προϋπόθεση της εγκατάστασης των νέων και πολύ πιο ισχυρών φορτιστών της εταιρίας, τόσο στο δίκτυό της όσο και σε άλλα σημεία μέσω του προγράμματος Electrify America.

Oι φορτιστές αυτοί των 350 kW και των 800V είναι ιδιαίτερα ακριβοί και απαιτούν σοβαρές επενδύσεις σε ότι αφορά το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Ενώ μένει να αποδειχθεί και η αντοχή των μπαταριών σε τόσο ισχυρή φόρτιση μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Η Porsche υποστηρίζει ότι μέχρι την εμφάνιση της Taycan αυτά τα προβλήματα θα έχουν λυθεί. Άλλωστε για μία εταιρία όπως αυτή με γρήγορα αυτοκίνητα (και συνεπώς πιο γρήγορη κατανάλωση της ενέργειας των μπαταριών) δεν έχει νόημα να παράγει σπορ ηλεκτρικά αυτοκίνητα αν δεν μπορεί να τα φορτίζει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.