H Porsche εγκαταλείπει τους πετρελαιοκινητήρες!


Μετά την κατάργηση των αντίστοιχων εκδόσεων στις Macan S Diesel και Panamera 4S Diesel κανένα μοντέλο της γερμανικής φίρμας δεν θα διαθέτει ντίζελ έκδοση!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/2/2018

Η επίσημη θέση της Porsche είναι πως έφτασε η ώρα για αλλαγή πλεύσης και πως προτεραιότητα θα αποτελέσει η ηλεκτροκίνηση. Άλλωστε εδώ και καιρό υπάρχει έντονη φημολογία για την Mission E που θα λανσαριστεί το 2019, ενώ ήδη οι μισές πωλήσεις της Panamera είναι υβριδικές και μόλις το 15% αναλογεί στις diesel εκδόσεις.

Για αυτό το λόγο η Porsche θα επισπεύσει την παρουσίαση μίας plug-in υβριδικής έκδοσης της Macan, ενώ για το ίδιο μοντέλο υπάρχουν πλάνα και για μία καθαρά ηλεκτρική έκδοση. Πάντως, η Porsche δεν καταργεί τους ντίζελ μόνο για την αλλαγή πλεύσης αλλά και για άλλους λόγους.

Σύμφωνα με βρετανικές και γερμανικές ιστοσελίδες ένας λόγος είναι και η αλλαγή από τον κύκλο μέτρησης NEDC στο νέο WLTP που γίνεται σε πραγματικές συνθήκες. Ωστόσο, αναφέρεται και ένας πολύ σημαντικότερος λόγος που σχετίζεται με το γνωστό σκάνδαλο παραποίησης εκπομπής ρύπων και προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστες συνέπειες προτιμά να καταργήσει μία ώρα αρχύτερα τους πετρελαιοκινητήρες της.