H Peugeot θα υβριδοποιήσει όλα τα σπορ μοντέλα της


Από το 2020 και μετά η γαλλική εταιρία θα λανσάρει τα πρώτα της μοντέλα υψηλών επιδόσεων με υβριδική τεχνολογία.

  • 22/10/2018

Η γαλλική εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει πως θα «παγώσει» την εξέλιξη των ηλεκτροκινητήρων, πρόσφατα γνωστοποίησε πως θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα WRX, ενώ στο σαλόνι του Παρισιού είχε παρουσιάσει τον προηγούμενο μήνα μία νέα γενιά από plug-in υβριδικά αυτοκίνητα. Σε αυτό το πρόγραμμα θα ενταχθούν και οι σπορ εκδόσεις στο πλαίσιο της στρατηγικής για μείωση της εκπομπής ρύπων και σε συνεργασία με το τμήμα Peugeot Sport.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες αλλά μερικές φήμες όπως για το 508 R που θα συνδυάζει έναν turbo 1.400άρη με ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος και συνδυαστική ισχύ στους περίπου 350 PS. Ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να πετύχει τα 0-100 km/h σε λιγότερο από 4,5 sec και να έχει μία τελική στα 250 km/h. Μάλιστα ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να τοποθετήσει την Peugeot απέναντι σε άλλα μοντέλα όπως είναι το Audi S4.

Ο CEO της Peugeot, ο Jean-Philippe Imparato, είχε δηλώσει στο σαλόνι του Παρισιού πως «…η οδηγική απόλαυση είναι η καρδιά της ιστορίας της μάρκας. Η εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης είναι μία νέα ευκαιρία στο να προσφέρουμε καινούργιες, υψηλών επιδόσεων εκδόσεις στους πελάτες μας οι οποίοι αναζητούν τις σπορ συγκινήσεις, με χαμηλές όμως εκπομπές ρύπων. Οι οδηγικές συγκινήσεις τονίζονται ακόμα περισσότερο από τις επιδόσεις που μπορεί να προσφέρει η ηλεκτροκίνηση. Νέοι στόχοι που πρέπει να κατακτηθούν, νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, η περιπέτεια της μάρκας PEUGEOT συνεχίζεται για ένα συναρπαστικό μέλλον. Η πλήξη δεν ήταν – και δεν θα είναι - ποτέ μέρος του DNA μας».